۸ علت روشن نشدن و کارنکردن کمپرسور کولرگازی + راه حل✔️

چکیده مطلب :

در این مطلب به طور کامل به مهم‌ترین دلایل روشن نشدن کمپرسور پرداختیم. کمپرسور یکی از مهم‌ترین ساختار‌ها در کولرگازی بوده که خرابی آن سبب اختلالات بسیاری می‌شود. چندین دلیل ممکن است باعث روشن نشدن و خرابی کمپرسور شوند که متخصصان کاربلد می‌توانند به کمک مهارت و دانش فنی خود به خوبی آن‌ها را شناسایی کنند. ایا شما هم قصد دارید در زمینه تعمیر کولر گازی بهترین فعالیت را داشته باشید؟

۸ علت روشن نشدن و کارنکردن کمپرسور کولرگازی + راه حل✔️

چندین علت ممکن است سبب روشن نشدن کمپرسور کولر گازی شوند که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به‌عدم برخورداری از برق کافی، خرابی قطعات الکترونیکی و یا کمبود شارژ در دستگاه اشاره کرد. همانطور که می‌دانید یکی از محبوب‌ترین انواع سیستم‌های تهویه مطبوع در دنیای امروز، کولر‌های گازی هستند. استفاده از این سیستم برای خنک کردن فضاهای داخلی کاربرد داشته و در ساختار آن قطعات مختلفی مانند کمپرسور دیده می‌شوند. مبدل حرارتی، فن و هواگیر از دیگر قطعات موجود در این سیستم هستند. هریک از این ساختار‌ها به دنبال خرابی خود، اختلالاتی را در سیستم‌های تهویه مطبوع باعث می‌شوند. در این مطلب قصد داریم شما را با مهم‌ترین دلایلی که سبب بروز ایراد در کمپرسور کولر گازی می‌شوند، آشنا کنیم. اگر دستگاه شما هم دچار خرابی کمپرسور شده است، حتما این مطلب را تا پایان همراهی کنید.

نگاهی به اهمیت وجود کمپرسور سالم در کولر گازی

در دستگاه‌های کولرگازی، به کمک کمپرسور دستگاه، گاز با فشار کم به فشار بالا فشرده شده و به همین دلیل دمای آن افزایش می‌یابد. درنهایت گاز به صورت مایع به سمت مبدل حرارتی رفته و در همانجا حالت گازی پیدا می‌کند و تبخیر می‌شود. طی این فرایند محیط پیرامونی مبدل حرارتی خنک می‌شود. حال در این مسیر ممکن است کمپرسور روشن نشود که در ادامه به اصلی‌ترین دلایل برای بروز این مشکل خواهیم پرداخت. شما عزیزان می‌توانید به منظور یادگیری صفر تا صد تعمیرات کولر گازی، همین حالا در دوره آموزشی موسسه منشور فن شرکت کنید.

مهم‌ترین علل روشن نشدن کمپرسور کولرگازی

مشکلات مختلفی مانند اختلالات برق، بروز ایراد در قطعات الکتریکی، پایین بودن شارز گاز و البته خرابی خود کمپرسور سبب می‌شوند که این بخش از دستگاه نتواند روشن شود. تمامی این موارد را در ادامه زیر ذره بین می‌بریم.

مشکلات مربوط به برق دستگاه

همانطور که می‌دانید کولرگازی برای داشتن کارکرد درست باید از سوی چندین منبع تغذیه شود که یکی از این موارد، منبع برق است. درصورتی که الکتریسیته کافی به دستگاه نرسیده و یا دستگاه از ولتاژ کافی برخوردار نباشد، کمپرسور قادر به روشن شدن نخواهد بود. شاید این ایراد، یک اختلال ساده به نظر برسد. اما این را بدانید که همین مشکل ساده ممکن است اختلال در کار کمپرسور ایجاد کند. به همین دلیل اگر شاهدعدم فعالیت این قطعه از دستگاه هستید، در اولین قدم به سراغ پک کردن برق ورودی به دستگاه بروید.

خرابی قطعات الکترونیکی

چندین قطعه الکترونیکی مهم را در ساختار کولر گازی ممکن است بیابید که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به موتور، فن و… اشاره کرد. البته سوئیچ‌های برقی را هم نباید از قلم انداخت. هریک از این موارد درصورتی که دچار خرابی شوند، ممکن است در عملکرد دستگاه خلل وارد کنند.

کم بودن شارژ گاز

دستگاه‌های برودتی مدرن، برای عملکرد خنک‌کنندگی خود نیاز به نوعی گاز فریونی به نام مبرد دارند. چنانچه سطح این گاز درون سیستم افت کند، بدیهی است که فشار هم کم می‌شود. از این رو کمپرسور نمی‌تواند روشن شود. بسیاری از افراد کمبود شارژ دستگاه را یک مشکل ساده و بی‌اهمیت تلقی می‌کنند. اما این را بدانید که طیفی از اختلالات به دنبال این مشکل بروز می‌کنند. یک متخصص کاربلد می‌تواند به روش‌های مختلف وزنی، آمپری و…، گاز مناسب برای دستگاه شما را به آن تزریق کند. ما نیز در دوره‌های آموزشی موسسه منشور نف، به خوبی اصول تزریق ماده گازی به دستگاه را کنار سایر مهارت‌های مرتبط به شما خواهیم آموخت.

خراب شدن خود کمپرسور

اختلال در سیستم کمپرسور الزاما بدلیل قطعات غیر از کمپرسور نیست! گاها ممکن است خود این قطعه خراب شود و به دنبال همین خرابی‌ها نتواند روشن شود. مشکلات و دلایل مختلفی را می‌توان به عنوان ریشه خرابی کمپرسور تلقی کرد که مهم‌ترین آن‌ها به شرح زیرند:

  • اختلال موتور کمپرسور: درصورتی که موتور کمپرسور ایراد پیدا کند و عملکردی نامنظم از خود نشان بدهد، احتمال خرابی کمپرسور افزایش می‌یابد.
  • رسوب گرفتن کمپرسور: گاز‌های خنک کننده ممکن است رسوبات و کثیفی‌های خود را در مواقعی داشته باشند. همین رسوبات درصورتی که کمپرسور تجمع پیدا کنند، این قطعه را رو به خرابی می‌برند.
  • تعویض نکردن به موقع فیلتر‌ها: درصورتی که به صورت طولانی مدت از دستگاه، آن هم بدون فیلتر استفاده کنید، ذرات گرد و غبار به درون دستگاه ورود پیدا می‌کنند. این ذرات می‌توانند در درازمدت سبب خرابی دستگاه شوند.
  • عدم نصب درست کمپرسور: گاها علت خرابی کمپرسور، نصب نادرست آن است. نصب کولر گازی و قطعات آن فرایندی تخصصی است و به همین دلیل درصورت‌عدم برخورداری از دانش کافی باید از افراد کاربلد بهره بگیرید.
  • فشار گاز نامناسب: درصورتی که فشار گاز در سطح مناسبی نباشد و یا به درستی اندازه گیری نشود، احتمال خرابی کمپرسور بالا می‌رود.
  • خرابی سیستم الکتریکی: سیستم الکتریکی دارای بخش‌های مختلفی است که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به مدار کنترل، سیم‌ها و اتصالات اشاره کرد. بروز اختلال در هریک از این بخش ها، سبب خرابی کمپرسور می‌شوند.

بروز ایراد در مدار الکتریکی

مدار الکتریکی خود می‌تواند دچار مشکلات متعدد و مختلفی شود؛ از مهم‌ترین این موارد می‌توان به شکسته شدن ترمینال ها، قطع شدن سیم‌ها و یا نادرست بودن بودن اتصالات اشاره کرد. هریک مشکلاتی که در مدار‌های الکتریکی کولر گازی رخ می‌دهند، ممکن است عملکرد کمپرسور را مختل کنند. از مهم‌ترین این مشکلات می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • خرابی ترانسفورماتور: استفاده از ترانسفورماتور به منظور تبدیل ولتاژ بین قسمت‌های مختلف صورت می‌گیرد. چنانچه ترانسفورماتور خراب شود، به دنبال آن احتمال کارنکردن کمپرسور هم افزایش می‌یابد.
  • خرابی مدار کنترل: عملکرد دستگاه، موتور‌های فن و البته کمپرسور، توسط مدار کنترل کولر گازی تنظیم می‌شود. درصورتی که در مدار کنترل اختلالی بروز کند، مشکلات مختلف در دستگاه ایجاد می‌شوند.
  • خرابی در کنتاکتور‌ها: کنتاکتور‌ها قطعاتی هستند که سبب کنترل عملکرد کمپرسور و موتور‌های فن می‌شوند. درصورتی که کنتاکتور‌ها خراب شوند، کمپرسور دستگاه عملکرد مناسبی نمی‌تواند داشته باشد.
  • بروز اختلال در سیم‌ها و اتصالات: چنانچه سیم‌ها و اتصالات دستگاه خراب شوند، شوک الکتریکی و خطرناک در دستگاه ممکن است بروز کند.
  • بروز ایراد در سنسور‌های دستگاه: استفاده از سنسور‌ها به منظور اندازه گیری فاکتور‌هایی مانند دما، رطوبت و… رایج است. چنانچه سنسور‌ها دچار خرابی شوند، عملکرد صحیح دستگاه تحت الشعاع قرار می‌گیرد.

خرابی فیوز‌های دستگاه

یکی دیگر از دلایلی که احتمال بروز ایراد در کمپرسور دستگاه و روشن نشدن آن را افزایش می‌دهد، خرابی فیوز است. به طور کلی استفاده از فیوز در کولر گزای به منظور حفاظت از مدار صورت می‌گیرد. به طوری که بدون وجود آن، احتمال بروز خسارات مختلف در دستگاه بسیار افزایش می‌یابد. مهم‌ترین دلایل خرابی این قطعه به شرح زیرند:

  • افزایش بار الکتریکی: درصورتی که میزان بار الکتریکی مدار از حدی افزایش یابد، فیوز دچار خرابی می‌شود. این وضعیت ممکن است در کولر‌های گازی با قدرت بالا در یک سیستم ظرفیتی کم اتفاق بیفتد.
  • خرابی در مدار دستگاه: درصورتی که مدار الکتریکی خراب شود، این احتمال وجود دارد که فیوز به عنوان حفاظت کننده از مدار استفاده نکرده و به همین دلیل خراب می‌شود.
  • خرابی در سیستم تامین برق: ولتاژ پایین، نوسانات ولتاژ و یا مشکلات دیگر به عنوان علائم خرابی در سیستم برق‌رسانی تلقی می‌شوند. این دسته از مشکلات سبب خرابی فیوز می‌شوند.
  • تطابق نداشتن فیوز با سیستم الکتریکی: درصورتی که فیوز انتخاب شده از سوی شما با سیستم الکتریکی داریا تطابق نباشد، احتمال خرابی کمپرسور افزایش می‌یابد. به همین دلیل کمپرسور کولرگازی روشن نمی‌شود.

مشکلات ورودی هوا

درصورتی که در مسیر ورودی هوای کولر گازی مانعی ایجاد شود، روشن شدن کمپرسور با اختلال مواجه می‌شود.

مشکلات مدار فشارسنج

خرابی در سنسور‌های فشار سبب بروز ایراد در فشار گاز سیستم شده و به همین دلیل کولرگازی نمی‌تواند روشن شود. در کولر‌های گازی برای اندازه گیری فشار گاز از مدار فشارسنج استفاده می‌شود. مشکلات مختلفی در این مدار ممکن است بروز کنند که هریک از این موارد سبب بروز اختلال در کارکرد کمپرسور می‌شوند. برای نمونه می‌توان به اتصالات نامناسب دستگاه اشاره کرد. چنانچه اتصالات موجود در مدار فشارسنج به شکل نامناسبی انجام شده باشند، مشکلات مختلفی مانند نشت گاز، برق‌رسانی نادرست به فشارسنج و… ممکن است بروز کنند.

خرابی در سنسور فشار هم از دیگر دلایلی است که احتمال خاموش شدن کمپرسور را افزایش می‌دهد. سنسور فشار درصورت خرابی نمی‌تواند فشار گاز را به درستی اندازه گیری کند. دلایل مختلفی ممکن است سبب بروز این ایراد شوند که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به کالیبره نکردن سنسور و… اشاره کرد. خرابی مبدل آنالوگ به دیجیتال، خرابی در کابل ها، خرابی در کنترلر و یا خرابی در ولوم‌های الکتریکی هم از دیگر دلایلی هستند که سبب روشن نشدن کمپرسور می‌شوند.

سخن پایانی

در این مطلب به طور کامل به مهم‌ترین دلایل روشن نشدن کمپرسور پرداختیم. کمپرسور یکی از مهم‌ترین ساختار‌ها در کولرگازی بوده که خرابی آن سبب اختلالات بسیاری می‌شود. چندین دلیل ممکن است باعث روشن نشدن و خرابی کمپرسور شوند که متخصصان کاربلد می‌توانند به کمک مهارت و دانش فنی خود به خوبی آن‌ها را شناسایی کنند. ایا شما هم قصد دارید در زمینه تعمیر کولر گازی بهترین فعالیت را داشته باشید؟ همین حالا آموزشگاه فنی و حرفه‌ای منشور فن درخدمت شماست تا به حرفه‌ای‌ترین شکل دوره آموزشی تعمیرات کولر گازی را برای شما برگزار کند. برای برگزاری این دوره ها، حرفه‌ای‌ترین اساتید دست به دست ما داده‌اند و البته که بهترین امکانات نیز دراختیار آنان است. بنابراین اگر به دنبال یک مهارت پولساز مناسب هستید، وقت را تلف نکنید!

5/5 - (1 امتیاز)
نویسنده مطلب
محمد فلاح پور (نویسنده تاسیسات)

من یه مهندس تاسیسات با چندین سال سابقه کار عملی هستم و عاشق نوشتنم! همیشه دوست دارم اطلاعات و تجربیاتم رو طوری به اشتراک بذارم که پیچیدگی‌های فنی این حوزه براتون ساده و قابل‌فهم بشه. هدفم اینه که نکات کاربردی و عملی تاسیسات رو به زبون ساده به دست شما برسونم، طوری که توی کار واقعی به کارتون بیاد.

دوره های آموزش عملی پیشنهادی برای شما

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

واتساپ
تلگرام
ایتا