دلایل استارت نخوردن ماشین وصدای تق و قیژ درهوای سرد✔️
بدون شک یکی از اصلیترین دلایلی که سبب بروز این مشکل میشود، مشکلات مربوط به باتری خودرو میباشد. درصورتی که از باتری خود بیش از دو سال استفاده کنید، این احتمال بسیارافزایش خواهد یافت که استارت خوردن ماشین شما با مشکل مواجه شود. اگر قصد دارید باتری خودروی خود را تست کنید، این کار را میتوانید به کمک یک سیم انجام بدهید. به طوری که با کمک یک سیم، قطبهای مثبت و منفی آن را به هم وصل کنید.

استارت خودرو چیست و چگونه کار میکند؟
از استارت خودرو میتوان به عنوان یکی از مهمترین قطعات خودرو یاد کرد که وظیفه اصلی آن، راه اندازی موتور و روشن کردن آن است. خودروهایی که در سالهای قدیم تولید میشدند، بجای استارت، از هندل برخوردار بودند. بدون استفاده از قطعات این چنینی، امکان روشن کردن خودرو عملا فرهم نیست. بدیهی است که درصورت خرابی این قطعه، خودرو به راحتی استارت نزند و کارایی خود را از دست بدهد. مشکلات مکانیکی مربوط به خودرو، دارای اهمیت زیادی بوده و برای برطرف کردن آنها باید از افرادی کاملا کاربلد کمک گرفت.
اگر شما هم قصد دارید در زمینه تعمیرات خودرو و آموزش مکانیک خودرو تبدیل به یک فرد متخصص بشوید، همین حالا ما در آموزشگاه فنی و حرفهای منشور فن درخدمت شما هستیم. ما با بهره گیری از بهترین اساتید کاربلد و حرفهایترین امکانات برای تمرینات عملی درخدمت شما هستیم. در ادامه مطلب شما را از صفر تا صد درباره دلایل استارت نخوردن خودرو و موارد مربوط به آن آشنا خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
کارکرد استارت ماشین در حالت خرابی
در ابتدای مطلب خدمت شما اشاره کردیم که برای روشن کردن موتور و یا خاموش کردن آن از سوئیچ استفاده میشود. طوری که از آسیب دیدن سایر قطعات جلوگیری شود. این را بدانید که امکان استفاده از سوئیچهای معمولی برای استارت زدن فراهم نیست. چرا که جریان برق زیادی از آن باید عبور کند. تعدادی فنر بازگشتی در این سیستم دیده میشوند که پس از فعال شدن موتور وظیفه قطع کردن استارت را برعهده دارند. از سوی دیگر در داخل استارت چرخ دندههایی دیده میشوند که بعد از فعال شدن موتور و به راه افتادن ماشین، مانع از این شده که موتور خودرو، موتور استارت را سریعا فعال کرده و آن را خراب کند.
این چرخ دنده دارای حالتی است که فقط هم راستا با جهتی که استارت موتور میچرخد، درگیر میشود. به همین دلیل، درصورتی که ایرادی در مخلوط سوخت و هوا وجود داشته باشد و احتراق خوبی صورت نگیرد، شاهد صدای تق تق خواهیم بود. درصورتی که برای حل این مشکل فکری جدی نکنید، ساختار پیستون و دیواره سیلندر آسیب خواهد دید. دلایل دیگری هم ممکن است سبب صدای تق تق استارت شوند که از مهمترین آنها میتوان به کمبود روغن در بالای سرسیلندر اشاره کرد.
استارت نخوردن ماشین و صدای تق و قیژ در گرما و صبح
این بخش به بررسی چند مورد از مهمترین دلایل بروز مشکل استارت نخوردن ماشین را خدمت شما بررسی میکنیم. در این صورت ممکن است اصواتی مانند استارت نزدن ماشین و یا صدای تق و قیژ هم از آن شنیده شود.
مشکلات مربوط به باتری خودرو
بدون شک یکی از اصلیترین دلایلی که سبب بروز این مشکل میشود، مشکلات مربوط به باتری خودرو میباشد. درصورتی که از باتری خود بیش از دو سال استفاده کنید، این احتمال بسیارافزایش خواهد یافت که استارت خوردن ماشین شما با مشکل مواجه شود. اگر قصد دارید باتری خودروی خود را تست کنید، این کار را میتوانید به کمک یک سیم انجام بدهید. به طوری که با کمک یک سیم، قطبهای مثبت و منفی آن را به هم وصل کنید.
چنانچه در یکی از قطبها شاهد ایحاد جرقه بودید، معنایش این است که باتری شما سالم است. اما درصورتی که این اتفاق نیفتاد، معنایش این است که باتری ایراد پیدا کرده است. درصورتی که باتری خوابیده باشد، میتوان آن را با شارژ کردن برطرف کرد. اما درصورتی که اطمینان دارید که طول عمر باتری تمام شده است، باید برای تعویض آن برنامه ریزی کنید. از مشکلات باتری و ضعیف شدن آن میتوان به عنوان یکی از دلایل استارت نخوردن باتری در زمستان یاد کرد.
خراب بودن دینام خودرو
دومین دلیل اصلی استارت نخوردن خودرو، مشکلات مربوط به دینام است. این را بدانید که نقش دینام در طول عمر باتری بسیار دارای اهمیت است. درصورتی که در دینام خرابی بروز کند، نمیتوان باتری را به درستی شارژ کرد. همین امر؛ یعنی شارژ نکردن باتری سبب میشود که ماشین نتواند استارت بخورد. از مهمترین علائم خرابی دینام خودرو میتوان به این مورد اشاره کرد که خودرو به طور ناگهانی خاموش میشود و همین امر سبب میشود که ماشین استارت نخورد. درصورتی که مشکلات دینام را در خودرو مشاهده کردید، باید در سریعترین زمان برای تعمیر کردن قطعه و یا تعویض آن و سپس شارژ باتری اقدام کنید.
مشکلات مربوط به فیوزهای برق خودرو
قطعه تاثیرگذار دیگری که در سیستم برق خودرو دیده میشود، فیوز است. این قطعه درصورتی که دچار سوختگی شود، نمیتوانید به راحتی استارت بزنید. به همین دلیل برای چک کردن باتری خودرو، باید اقدام به بررسی فیوزها نیز کنید. درصورتی که هریک از فیوزها دچار سوختگی شده باشند، میتوانید فیوز را تعویض کنید تا مشکل برطرف شود. در دوره آموزش برق خودرو و باطریسازی در آموزشگاه منشور فن تمامی این موارد بررسی می شود.
معیوب شدن استارت
مهمترین قطعه برای استارت خوردن ماشین، خود استارت خودرو است. درصورتی که این ساختار آسیب دیده باشد، به دنبال استارت زدن ماشین، شرایط رسیدن برق از باتری به استارت فراهم نخواهد شد. بر همین اساس، بدلیل اینکه چرخ دنده توسط آرمیچر چرخیده نمیشود و برقی نمیرسد، خودرو روشن نخواهد شد. درصورتی که استارت نخوردن و صدای تق تق به صورت همزمان بروز کنند، باید اقدام به بررسی استارت خودرو کنید.
از رایجترین احتمالاتی که میتوان درباره همزمان شدن استارت نخوردن و صدای تق تق مطرح کرد، خرابی استارت است. باید یک طرف سیم را به یک قطب باتری وصل کرده و سمت دیگر را به سوکت متصل کنید. حال استارت بزنید. درصورتی که خودروی شما استارت نزد، باید اقدام به تعویض اتوماتیک استارت کنید. اما درصورتی که پس از این اتصال و استارت زدن، استارت خوردن خودرو را شاهد بودید، بدانید که اتوماتیک استارت ضعیف شده است. میتوانید برای رفع این مشکل یک رله جدید نصب کنید. درصورتی که شاهد ضعف در استارت خوردن بودید، باید بوش را تعویض کنید.
بروز عیب در سیستم احتراق
درصورتی که خودرو ایرادی از نظر استارت خوردن پیدا کرده است، نمیتوانید از سیستم احتراق انتظار داشته باشید که عملکرد درستی داشته باشد. چنانچه هریک از قطعات مربوط به سیستم احتراق ایراد پیدا کرده باشند، خودرو دیگر توان استارت نخواهد داشت. درسیستم احتراق خودرو تنوعی از قطعات را میتوان دید که از مهمترین آنها میتوان به فیلتر سوخت، پمپ سوخت و رله اشاره کرد. چنانچه در فیلتر سوخت کثیفی رخ بدهد، سیستم سوخترسانی دچار ایراد میشود.
درصورتی که فیلتر سوخت دچار کثیفی شود، استارت خوردن خودرو دچار ایراد خواهد شد. بهتر است به منظور جلوگیری از بروز مشکلات این چنینی، بعد از گذشت هر ۲۰ هزار کیلومتر، فیلتر را تعویض کنید. همچنین درصورتی که در قطعاتی مانند پمپ سوخت و رله خرابی بروز کند، فرایند سوخترسانی به محفظه احتراق با مشکل مواجه خواهد شد.
خراب شدن قطعه سوئیچ
از مهمترین عوامل موثر در برقرسانی و استارت خوردن خودرو، سوئیچ آن بوده که درصورت بروز ایراد در مغزی سوئیچ یا سیم کشی آن، خودتان پس از بازکردن سوئیچ متجه خواهید شد که برقی به صفحه کیلومتر نمیرسد. همچنین درصورتی که سوئیچ دچار خرابی شود، به دنبال چرخانده شدن سوئیچ برای استارت، خودتان خواهید دید استارتی زده نمیشود.
بروز ایراد در سلکتور گیربکس
درصورتی که در خودروهای دارای گیربکس خودکار، دنده دروی R و یا D قرار بگیرد و سلکتور ایراد پیدا کرده باشد، هیچ گونه استارتی زده نخواهد شد. ریشه این اتفاقات به نرسیدن دستورات از گیربکس به ایسیو میباشد. درصورتی که این ایراد را در ماشین اتومات خود مشاهده کردید، باید خودروی خود را به یک مکانیک ماهر بسپارید. خوشبختانه ما در آموزشگاه فنی و حرفهای منشور فن، دوره آموزش تعمیرات ایسیو و هرآنچه که برای تبدیل شدن به یک مکانیک حرفهای نیاز دارید را خدمت شما آموزش خواهیم داد.
قفل شدن موتور
از دیگر دلایلی که به عنوان ریشه استارت نخوردن خودرو تلقی میشود، قفل شدن موتور است. چنانچه واشر سرسیلندر دچار سوختگی شود، استارت دچار شکستگی شود یا یاتاقانها دچار چسبندگی شوند، این اتفاقات سبب قفل شدن موتور میشوند. این رخداد بیشتر مربوط به خودروهایی است که دارای گیربکس دندهای هستند. اگر قصد دارید قفل شدن خودرو را بررسی کنید، باید کلاچ را تا انتها فشار بدهید و دنده را روی ۵ تنظیم کنید. در گام بعدی باید پای خود را از روی کلاچ بردارید و یک نفر درخواست کنید که ماشین را هل بدهد. چنانچه با این فرایند، خودرو تحرک پیدا کرد، بدانید که موتور قفل نشده است. درغیر این صورت، اطمینان حاصل کنید که خودرو قفل شده است.
مشکلات شمع و وایرهای خودرو
در زمان استارت زدن، به دنبال بخار شدن سوخت در محفظه احتراریال در قسمت سر شمع جرقهای ایجاد شده و ریشه این جرقه از باتری و وایرها است. همین امر سبب آتش گرفتن شمع و روشن شدن خودرو میشود. درصورتی که وایرها به صورت اشتباه وصل شده باشند و یا خرابی در آنها بروز کرده باشد، خودرو استارت نخواهد خورد. این را هم اضافه میکنیم که درصورت خراب شدن شمعها و یا سیاه شدن آن ها، خودرو استارت نخواهد خورد.
افزایش ویسکوزیته روغن در هوای سرد
در هوای سرد، استارت نخوردن ماشین نسبتا محتمل است. این اتفاق بدلیل سفت شدن روغن و عدم حرکت درست آن رخ میدهد. به همین دلیل برای رفع این مشکل باید از یک روغن موتور باکیفیت استفاده کنید.
کاهش دمای بنزین در هوای سرد
درصورتی که خودرو خیلی در فصل زمستان سرد شده باشد، بدلیل دیر بخار شدن بنزین، ممکن است احتراق به خوبی در خودرو صورت نگیرد. برای رفع این مشکل باید از اسپری اتر استفاده کنید تا سرعت تبخیر افزایش یابد.
علائم خرابی رلهی استارت
از مهمترین قطعاتی که به منظور کارکرد درست استارت، باید باکیفیت بالا شاهد وجود آن باشیم، رله استارت است. درصورتی که این قطعه خراب باشد، امکان روشن شدن و خاموش شدن خودرو فراهم نخواهد بود. درصورت فعال شدن این رله، استارت چرخش را شروع کرده و موتور فعالیت خود را آغاز میکند. این قطعه خیلی درمعرض خرابی نیست و احتمال کمی برای بروز این مشکل وجود دارد. اما این را بدانید که این قطعه دارای طول عمر خاص خود است. به طوری که درصورت فرارسیدن طول عمر آن، باید اقدام به تعویض آن کرد. درصورت خرابی این قطعه، شاهد علائم زیر خواهیم بود:
روشن نشدن سیستم بعد از استارت
میتوان از این مورد به عنوان مشهودترین علائم خرابی رله استارت یاد کرد. حتی در سیستمهای امروزی که خبری از کلیدهای فیزیکی نیست، بازهم به دنبال ارسال شدن فرمان استارت، یک سیگنال باید به رله استارت وارد شود. به ههمین دلیل درصورتی که با چرخاندن سوئیچ، خودرو روشن نشود، میتوان این احتمال را مطرح کرد که مشکل از رله استارت است. البته این مشکل ریشه در مدار الکتریکی استارت هم داشته و ارتباطی با تعداد دفعات استارت زنی ندارد. درصورتی که مدار شما هنوز کاملا مشکل پیدا نکرده باشد، صدای تق تق را خواهید شنید.
تداوم استارت زدن خودرو بعد از روشن شدن
معمولا پس از آنکه خودرو روشن میشود، دکمه استارت و یا سوئیچ خود را رها میکنیم. اما درصورتی که شاهد بروز چنین اتفاقی نباشیم؛ یعنی بعد از روشن شدن خودرو همچنان در مدار به خودرو متصل بماند، در این صورت با قاطعیت میتوان ادعا کرد که رله استارت ایراد پیدا کرده است. درصورتی که این مشکل بروز کند، احتمال آسیب دیدن استارت، مدار استارت و همچنین سیستم انتقال قدرت وجود خواهد داشت.
ایراد پیدا کردن استارت خودرو به صورت پیاپی
درصورتی که رله استارت کار خود را به درستی انجام بدهد، با هر بار استارت زدن یا استفاده از سوئیچ، باید نیروی الکتریکی به سیستم استارت منتقل شود. اما درصورتی که به دلایلی مانند نفود گرد و غبار و یا گرما، رله ایراد پیداکند، ممکن است خلالی در این روند ایجاد شود. در این صورت اگر سعی کنید ماشین خود را روشن کنید، بازهم ناموفق خواهید بود و موتور روشن نمیشود. به همین دلیل با تلاش دوباره باید این اتفاق را محقق کنید. اگر شاهد بروز این ایراد بودید، این احتمال را بدهید که مشکل از رله شماست.
انتشار صدای تق تق استارت هنگام روشن شدن موتور
به طور معمول صدای تق تق استارت مربوط به زمانی است که باتری ماشین نتواند جریان زیادی را تولید کند. اما ناقص کارکردن رله استارت هم ممکن است سبب بروز این صدا بشود. عملکرد رله، حالت صفر و یک دارد؛ یعنی یا جریان را از خود عبور میدهد و یا نمیدهد. با این حال درصورتی که در ساختار خودروی شما، یک رله استارت مخرب وجود داشته باشد، احتمال بروز این مشکل وجود خواهد داشت. همانطور که در ابتدای مطلب خدمت شما گفتیم، رله استارت قطعهای با طول عمر بالا بوده و قابل اطمینان است. اما به هر حال با افزایش کارکرد خود، به پایان طول عمرش نزدیک میشود. درصورتی که هریک از علائم را مشاهده کردید، باید سریعا برای برطرف کردن مشکل اقدام کنید.
علت استارت نخوردن ماشین اتومات
از اصلیترین دلایل بروز این مشکل میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- خرابی و یا ضعیف بودن باتری: در این وضعیت باتری از ولتاژ کافی برای استارت برخوردار نیست.
- شل شدن و یا خوردگی اتصالات باتری: این امر مانع از رسیدن الکتریسیته کافی به استارت میشود.
- ایراد پیدا کردن دینام: درصورت خرابی دینام، باتری تخلیه شده و نمیتواند موتور را روشن کند.
- خرابی رله یا فیوزاستارت: این قطعات درصورتی که خراب شوند، مانع از رسیدن جریان برق به استارت میشوند.
- خرابی سوئیچ استارت: این اتفاق باعث میشود که سیگنال لازم برای شروع به کار تولید نشود.
- بروز ایراد در موتور استارت: این قطعه خود ممکن است دچار ایراد شده باشد و به بیان بهتر تعمیرلازم باشد.
دلایل داغ شدن استارت ماشین
از اصلیترین دلایل بروز این مشکل میتوان به موارد ذکر شده در لیست زیر اشاره کرد:
- یکی از اصلیترین دلایل بروز این مشکل، افزایش دمای هوا است. درصورتی که در مناطق گرم و مرطوب رانندگی کنید، این مشکل بروز کرده و هنگام استارت زدن به مشکل خواهید خورد. در این صورت، به دنبال افزایش گرما و رطوبت، فشار روغن موتور افزایش یافته و همین امر سبب میشود که استارت گرم شده و راندمان آن افزایش یابد. به همین دلیل باید تلاش کنید حتی الامکان از روشن گذاشتن ماشین در روزهای گرم، خودداری کنید.
- کمبود روغن در ماشین، یکی دیگر از دلایل بروز این مشکل است. هنگامی که سطح روغن کاهش یابد یا کیفیت روغن نتواند نیازهای ماشین را برآورده کند، احتمال داغ شدن استارت وجود دارد. در این صورت باید اقدام به تعویض روغن کنید تا مشکل برطرف شود.
دلیل صدای قیژ استارت چیست؟
شاید اصلیترین دلیل بروز این مشکل، چرخ دنده خودروی شما باشد که تشخیص این مشکل هم زیاد پیچیده نیست. اما این را بدانید که ساده بودن تشخیص این مشکل، به معنای قابل چشم پوشی بودن آن نیست. به محض مشاهده این مشکل، باید سریعا خودروی خود را به یک مکانیک کاربلد نشان دهید. اما صبر کنید! اما در آموزشگاه فنی و حرفهای منشور فن، حرفهایترین دوره آموزش مکانیک خودرو را خدمت شما برگزار میکنیم. طوری که تمامی اصول لازم برای تعمیر مشکلات مکانیکی خودرو ها، ابزارهای کاربردی در این باره، نکات ایمنی و… را خدمت شما آموزش خواهیم داد.
سوالات متداول استارت نخوردن ماشین
اصلیترین سوالاتی که در زمینه استارت نخوردن ماشین ممکن است مطرح شوند را قرار است در این قسمت زیر ذره بین ببریم:
- اصلیترین دلایل بروز مشکلاتی مانند استارت نخوردن و صدای تق تق و قیژ کدامند؟
مشکلات مربوط به باتری، دینام، فیوز خودرو و…، هرکدام ممکن است باعث شوند که این ایراد در خودروی شما خود را نشان دهد.
- خرابی رله استارت خود را چگونه نشان میدهد؟
علائمی مانند روشن نشدن ماشین به دنبال استارت زدن، تداوم استارت زدن بعد از روشن شدن، بروز مشکلات مداوم در استارت و…، از اصلیترین نشانههای بروز این خرابی هستند.
- چرا هنگام استارت زدن صدای قیژ شنیده میشود؟
درصورتی که چرخ دنده استارت خودرو خراب باشد، به احتمال زیاد این صدا بروز خواهد کرد.
دیدگاهتان را بنویسید