شغل مکانیک خودرو: درآمد، بازارکار،سرمایه،خطرات مکانیکی✔️
از مکانیک میتوان به عنوان فردی متخصص در حوزه خودرو یاد کرد که به بررسی، رفع ایرادات و یا ارتقا عملکرد خودرو میپردازند. به طور معمول مکانیکها دارای تخصص در تولیدات برندهای خاصی هستند. برای تعمیر اتوموبیلهای شما، مکانیکهای حرفهای باید مشکل را سریعا کشف کرده و برای برطرف کردن آن اقدام کنند. همچنین یک مکانیک حرفه ای، باید توانایی برقرار کردن ارتباط خوب با مشتریان را داشته باشد.
معرفی شغل مکانیکی
طبیعیات که هر فردی پیش از ورود به بازارکار تصمیم بگیرد با تمامی جوانب شغل جدید خود آشنا شود. قطعا یکی از مهمترین فاکتورهایی که افراد هنگام ورود به شغلی خاص درنظر میگیرند، درآمد آن رشته است. البته که این موضوع باید به طور کامل بررسی شود و همچنین به شکل میدانی آنالیز گردد. یکی از شغلهای فنی که امروزه طرفداران زیادی را پیدا کرده است، شغل مکانیکی است. نیازی به توضیح نیست که اتوموبیل یکی از ضروریترین نیازها و داشتههای افراد بوده و همین امر اثبات میکند که بازارکار برای مکانیکهای حرفه ای، هیچ گاه بیرونق نمیشود.
افراد در مواقع مختلف، بخصوص پیش از رفتن به سفر، خودروی خود را به دست افراد متخصص در این زمینه میسپارند تا ریسک ماندن در جاده به صفر برسد. این تنها یکی از فرصتهای درآمدزایی در این رشته است. این را هم نباید فراموش کرد که تبدیل شدن به یک مکانیک حرفه ای، درگرو دیدن بهترین آموزشها است. همانطور که میدانید، شغلهای فنی؛ مانند مکانیکی، مهارتهای دستی زیادی دارند.
پس آموزش آن ها، عملی محور است. اگر قصد دارید تبدیل به یکی از بهترین مکانیکهای شهر خود شوید و از شدت فرصت درآمدزایی، وقت فکر کردن هم نداشته باشید، این را بدانید که بهترین گزینه روبروی شماست. ما در موسسه فنی و حرفهای منشور فن درخدمت شما هستیم تا حرفهایترین دوره آموزش مکانیک خودرو را برای شما عزیزان برگزار کنیم. در ادامه از صفر تا صد این رشته را خدمت شما معرفی میکنیم. با ما همراه باشید.
مکانیک کیست؟
از مکانیک میتوان به عنوان فردی متخصص در حوزه خودرو یاد کرد که به بررسی، رفع ایرادات و یا ارتقا عملکرد خودرو میپردازند. به طور معمول مکانیکها دارای تخصص در تولیدات برندهای خاصی هستند. برای تعمیر اتوموبیلهای شما، مکانیکهای حرفهای باید مشکل را سریعا کشف کرده و برای برطرف کردن آن اقدام کنند. همچنین یک مکانیک حرفه ای، باید توانایی برقرار کردن ارتباط خوب با مشتریان را داشته باشد. طوری که با حوصله و درست مطابق فهم و دانش مشتری، بتواند ایرادات اتوموبیل را برای وی توضیح بدهد. همچنین باید هزینههای احتمالی را به مشتری توضیح دهد و به طور کاملا شفاف، آنها را از به طور دقیق از هزینههای رفع ایراد دستگاه باخبر کند.
انواع شغلها و رشتههای مکانیک خودرو
مهمترین زیرشاخههای رشته مکانیکی خودرو را در لیست زیر آورده ایم:
- تنظیم موتور
- تعمیرات گیربکسهای خودکار
- جلوبندیسازی
- تراشکاری قطعات مختلف خودرو
- تعمیرات اگزوز
- برق خودرو یا باتریسازی (دوره آموزش برق خودرو و باتریسازی در منشور فن ارائه می شود)
- تعویض روغنی
- صافکاری خودرو (دوره آموزش صافکاری خودرو در منشور فن ارائه می شود)
- تعمیر ایسیو خودرو (دوره آموزش تعمیر ایسیو خودرو در منشور فن ارائه می شود)
در ادامه به موارد فوق به صورت خلاصه خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.
تنظیم موتور
این حرفه را در کشورهای خارجی به عنوان Tune Up میشناسند. در کشور ایران مکانیک خودرو امر تنظیم موتور را انجام میدهد. اما به دنبال پیشرفت فناوریهای بکاررفته در خودرو و انژکتوری شدن آن ها، تنظیم موتور خود به شغل جداگانهای تبدیل شد. در این رشته دستگاههای مختلفی مورد استفاده قرار میگیرند که از مهمترین آنها میوان به دیاگ، شستشوی انژکتور و… اشاره کرد.
تعمیرات گیربکسهای اتوماتیک
نیازی به توضیح نیست که در خودرو ها، گیربکسهای اتوماتیک تا چه اندازه اهمیت دارند. این قطعات وظیفه انتقال قدرت از موتور به چرخها را به عهده دارند. به دنبال خرابی این قطعه در ماشینهای دنده اتومات، باید مکانیک متخصص این دسته از گیربکسها ورود کند و برای رفع مشکل تلاش کند.
جلوبندیسازی
احتمالا بارها با این نام در سطح خیابانهای شهر روبرو شدید. در ابتدا باید خدمت شما بگوییم که اصلا به کدام قسمتهای خودرو جلوبندی میگویند؟ حقیقتا بخشهای زیرین و جلوی خودرو را تحت عنوان جلوبندی میشناسند. این قسمتها دارای ارتباطی تنگاتنگ با سیستم تعلیق خودرو بوده و میتوان ادعا کرد که این ترکیب؛ یعنی سیستم تعلیق و جلوبندیسازی میتوانند به حفظ تعادل خودرو در زمانی که خودرو ساکن است و یا حرکت میکند، کمک کنند.
در طی روز همه ما ممکن است اتفاقاتی را شاهد باشیم که طی آن، قسمت جلویی ماشین آسیب میبیند. به همین دلیل نیاز به یک جلوبندی ساز حرفهای آشکار میشود. ما نیز در آموزشگاه فنی و حرفهای منشور فن، حاملترین دوره آموزشی جلوبندیسازی را هم به صورت تئوری و هم به شکل عملی محور برگزار میکنیم. طوری که بتوانید با بهترین امکانات دانش تئوری خود را به صورت عملی، برای انجام امور جلوبندیسازی بکار بگیرید.
تراشکاری قطعات مختلف خودرو
اگر ذرهای از حوزه تراشکاری شناخت داشته باشیذد، میدانید که در این حوزه افراد به فرم دهی فلزان مشغول میشوند. طوری که بتوان قطعات مختلف خودرو را ساخت. یک تراشکار حرفهای خودرو باید بتواند نقشه خوانی، جوشکاری و یا فلزکاری را به خوبی بداند. در دنیای امروز، دستگاههای پیشرفتهای وارد بازار شدهاند که به کمک کامپیوتر میتوان به کنترل آنها پرداخت. البته که در دنیای امروز دستگاههای سنتی و دستی، هنوز هم محبوبیت خود را دارا هستند.
تعمیر اگزوز
بنزین در خودرو میسوزد و تحت واکنشهای شیمیایی قرار میگیرد. دود حاصل از این واکنشهای شیمیایی از خودرو خارج شده و اگزوز وظیفه دارد این دودها را خارج کند. این ساختار؛ یعنی اگزوز خودرو، مستعد اتفاقاتی مانند سوراخ شدن، شکستن و یا پوسیده شدن میباشد. همین امر سبب میشود که ماشین دچار کاهش قدرت شده و یا صداهایی غیرمعمول از آن شنیده شوند. از سوی دیگر، احتمال ورود آلایندهها به محیط هم وجود دارد. در این مواقع باید نزد یک مکانیک متخصص رفت تا به خوبی عیب را برطرف کرده و برای تعویض اگزوز اقدام کند.
برق خودرو و باتریسازی
از باتری ساز به عنوان برق کار خودرو هم یاد میشود. این فرد متخصص وظیفه دارد بخشهای الکترونیکی و الکتریکی را نصب و تعمیر کند. درست مانند سایر سیستمهای خودرو، سیستمهای الکتریکی هم روز به روز درحال پیشرفت هستند. به همین دلیل برق کار باید همواره در حوزه خود بروز باشد و بر سیم کشی خودروها نهایت تخصص را داشته باشد. برای تشخیص عیوب موجود در دستگاه در این حوزه، از سیستمهای کامپیوتری استفاده میشود.
تعویض روغنی
همانطور که از نام این حوزه میتوان برداشت کرد، روغن انواع خودروها در این حوزه باید تعویض شوند. همچنین فیلترهای روغن، روغن گیربکس، لنت خودرو و…، از موارد دیگری هستند که در این حوزه به آنها پرداخته میشود. اگر از آن دسته از افرادی هستید که همواره دوست دارید لباس تمیز به تن کنید، این را بدانید که این شغل اصلا مناسب شما نیست!
درآمد مکانیک کار خودروهای داخلی و خارجی در ایران چقدر است؟
افراد همواره به خودرو با عملکرد حرفهای و دارای راندمان عالی نیاز دارند. به همین دلیل میتوان ادعا کرد که بازارکار مناسبی برای این شغل وجود دارد. بد نیست به طور تخصصی درباره درآمد مکانیکها در ایران و خارج صحبت کنیم. پس ادامه این بخش جذاب را به هیچ وجه از دست ندهید.
درآمد مکانیک در ایران
حقیقتا عوامل مختلفی روی درآمد مکانیکها در کشور ایران نقش دارند. به طور معمول وابسته به عوامل زیر، درآمد مکانیکها در کشور ایران متغیر خواهد بود:
- شهر محل فعالیت: درآمد یک مکانیک حرفهای در بالاشهر تهران با درآمد یک مکانیک در شهرهای حومهای قطعا متفاوت است. در کلانشهرها و بخصوص محلههای ثروتمندنشین، توان مالی افراد برای اعمال حرفهایترین تنظیمات روی خودرو کفایت میکند. بنابراین اوّلین عامل روی درآمد مکانیکی، محل فعالیت و اشتغال شماست.
- میزان تخصص: این مورد درباره تمامی مشاغل فنی صادق است. اگر در حوزه مکانیکی دارای مهارت کافی باشید، خواهید دید که افراد بعد از رضایت از خدمات شما، از مهارت و کیفیت کار شما به افراد دیگر هم خواهند گفت و این یعنی معتبرترین تبلیغ از کسب و کار شما.
- سرعت عمل شما: اینکه در طول روز، توانایی تعمیر چه تعداد ماشین را دارید و هریک از خدمات تعمیری را در چه بازه زمانی انجام میدهید، تاثیر خود را روی درآمد شما دارد. قطعا درصورت برخورداری از سرعت عمل قابل توجه، تعداد ماشین بیشتری را تعمیر کرده و درآمد شما نیز افزایش خواهد یافت.
- قیمت خدمات شما: درصورتی که بتوانید خدماتی باکیفیت بالا را با قیمت مناسب ارائه کنید، محبوب زیادی نزد مشتریان کسب خواهید کرد. بنابراین فرصت برای درآمدزایی هم به خوبی فراهم میشود.
- کارفرما و یا زیردست بودن: یکی از مهمترین عواملی که روی درآمد شما از شغل مکانیکی نقش مهمی دارد، کارفرما و یا کارمند بودن شماست. درصورتی که خودتان تعمیرگاه خود را داشته باشید، نسبت به فردی که به عنوان زیردست فعالیت میکند، درآمد بالایی خواهید داشت.
درآمد مکانیک در کشورهای خارجی
افرادی که قصد مهاجرت دارند و به دنبال مهارتی پولساز هستند، میتوانند به خوبی روی مکانیکی حساب کنند. مدرک فنی و حرفه ای، علاوه بر اینکه در داخل کشور شما را متخصصی کاربلد و معتبر نشان میدهد، دارای اعتبار بین المللی هم میباشد. قطعا در خارج از کشور هم افراد زیادی به دنبال رفع عیب و ارتقا عملکرد خودروی خود هستند. البته اگر قصد دارید در خارج از کشور به درآمدهای خوبی در زمینه مکانیکی برسید، باید به اصول تعمیر خودروهای خارجی مسلط باشید. خوشبختانه این مهم به کمک دورههای آموزشی، آموزشگاه منشور فن فراهم میشود.
گفته میشود در کشور آلمان، متوسط درآمد یک مکانیک بین ۶۵ تا ۹۰ هزار یورو میرسد. حتما میدانید که آلمان یکی از غولهای خودروسازی دنیا است. بنابراین اگر به اصول تعمیر خودروهای بنز، بیام و، فولکس واگن و… مسلط باشید، خیالتان از بابت برخورداری از درآمد بالا، راحت خواهد بود. همچنین در کشور کانادا هم مکانیکی یکی از پردرآمدترین شغلها است. گفته میشود بین ۶۷ تا ۹۸ هزار دلار، درآمد مکانیکهای کانادایی است. این قاعده درباره کشورهایی مانند آمریکا، فرانسه و یا انگلیس هم صدق میکند.
راههای افزایش درآمد مکانیک کار خودرو
برای افزایش درآمد در زمینه شغل مکانیکی، باید به چند اصل توجه کنید. نخست اینکه همواره در حوزه خود آپدیت باشید. طوری که از آخرین تولیدات حوزه خودروسازی و سیستمهای آنها باخبر باشید و بروزترین ابزارها را نیز پیگیر باشید. مورد بعدی این است که همواره درحال یادگیری باشید و دامنه برندهایی که تولیدات آنها را تعمیر میکنید، گسترش بدهید. اگر با تولیدات برندهای بیشتری آشنا باشید و اصول تعمیر خودروهای بیشتری را بدانید، قطعا نسبت به فردی که فقط روی یک برند خودروسازی کار میکند، درآمد بالاتری خواهید داشت.
نیاز به توضیح نیست که زمانی میتوانید روی درآمد بالا حساب کنید، که نهایت کیفیت و تسلط را در کار خود داشته باشید. درصورت ارائه خدمات بیکیفیت، مشتریان از دریافت خدمات مجدد سرباز خواهند زد و از کیفیت پایین خدمات شما نزد سایرین هم خواهند گفت. مورد بعدی این است که به خوبی روی تبلیغات کار خود تمرکز کنید. طوری که افراد زیادی در سطح شهر، با تبلیغ خدمات شما روبرو شده و برای دریافت خدمات شما تشویق شوند.
چقدر زمان میبرد تا متخصص مکانیک شویم و از کجا شروع کنیم؟
اینکه برای ورود به حرفه مکانیکی چقدر زمان نیاز داریم، به عوامل مختلفی بستگی دارد و یکی از مهمترین این عوامل، روش ورود شما به این شغل است. در ادامه تمامی این روشها را زیر زیر ذره بین خواهیم برد.
ورود به حرفه مکانیکی از طریق تحصیل در هنرستان و دانشگاه
افراد بعد از پایان تحصیلات مقطع متوسطه اول یا همان راهنمایی، میتوانند برای یادگیری رشتههای فنی، وارد هنرستانهای فنی و حرفهای و کاردانش شوند. یکی از رشتههایی که در طیف وسیعی از هنرستانهای فنی و حرفهای و کاردانش پوشش داده میشود، مکانیکی است. همچنین میتوانید از طریق تحصیل در رشته دانشگاهی مکانیکی هم تبدیل به یک متخصص مکانیک بشوید. بعد از اتمام تحصیل در این حوزه و فراگیری علوم مربوطه، میتوانید به بازارکار ورود کنید.
کاره پاره وقت
میتوانید درصورت علاقه مندی، درکنار تحصیل کردن در این رشته، به اشتغال هم بپردازید. طوری که بتوانید بعد از پایان تحصیل در هنرستانهای فنی و حرفهای و یا دانشگاههای سطح کشور، اقدام به راه اندازی کسب و کار در این زمینه کنید. مزیت این روش این است که درکنار یادگیری تئوری این حوزه، مهارتهای عملی خود را هم با تمرین در کارگاهها و تعمیرگاههای مکانیکی، تقویت کنید.
در تعمیرگاهها آموزش عملی ببینید
این روش هم محبوبیت خاص خود را نزد همگان دارد. در این روش افراد بیتوجه به مواردی مانند تخصص و یا رشته تحصیلی، میتوانند در کارگاهها و تعمیرگاهها مشغول به کار شوند. همچنین گاراژها نیز محل مناسبی برای آموزش عملی این حرفه از سوی استادکارهای این حوزه هستند. بعد از کمی یادگیری مکانیکی در این اماکن فنی، میتوانید خودتان درصورت برخورداری از سرمایه مناسب، کسب و کار خود را راه اندازی کنید.
پس میتوان درباره زمان یادگیری و ورود به کار مکانیکی، این حقیقت را اعلام کرد که بسته به نوع آموزش و مراحلی که طی میکنید، زمان این فرایند متفاوت خواهد بود. اگر قصد دارید بعد از تحصیل این رشته در دانشگاه، اقدام به ورود به بازار کار کنید، باید زمان بیشتری را صبر کنید. باید چندین ترم تحصیلی و چندین واحد درسی را پشت سر بگذارید تا شرایط برای ورود به این حوزه فراهم شود.
سرمایه لازم برای راه اندازی مغازه مکانیکی خودرو
برای راه اندازی هر کسب و کاری، هزینههای خاصی را باید پرداخت کرد و این قاعده درباره مکانیکی هم صادق است. به طور کلی، هزینههای لازم برای راه اندازی کسب و کار در زمینه مکانیکی خودرو، شامل موارد زیر میشوند:
- هزینههای ابزارآلات و امکانات: مکانیکی مانند هریک از مشاغل فنی دارای ابزارآلات خاص خود است. ابزارآلات مکانیکی تنوع بالایی داشته و هریک برای بهبود عملکرد خودرو، ضرورت دارند.
- هزینههای مربوط به رهن و اجاره: قطعا برای راه اندازی کسب و کار جدید نیاز دارید تا هزینه قابل توجهی برای رهن و اجاره پرداخت کنید.
- سایر هزینهها: از هزینههای مربوط به قبوض آب و برق و… گرفته تا عواملی مانند دستمزد افراد زیردست و…، سایر مواردی هستند که در مسیر راه اندازی کسب و کار مکانیکی برای شما هزینه تراشی میکنند.
طبیعتا برای راه اندازی کسب و کار موفق، باید از حرفههای آن حوزه مشورتهای لازم را دریافت کنید. طوری که کسب و کار شما به صورت صد در صد موفق پیش رفته و خبری از ضرر کردن و سوخت شدن سرمایه نباشد. این را بدانید که اساتید فعال در موسسه فنی و حرفهای منشور فن، درخدمت شما هستند تا از صفر تا صد، شما را برای راه اندازی کسب و کار پشتیبانی کنند. هریک از اساتیدی که در آموزشگاه ما فعالیت دارند، خود سابقه راه اندازی کسب و کارهای موفقی را در این زمینه دارند. به همین دلیل میتوانند تجربههای ارزشمندی را دراختیار شما قرار دهند.
خطرات شغل مکانیکی
علی رغم فرصتهای درآمدزایی زیادی که درباره این شغل میتوان مطرح کرد، نباید از خطرات این شغل هم غافل شد. به مهمترین این این خطرات و مشکلات در ادامه اشاره کرده ایم:
- ساعت کاری زیاد: کارگران وظیفه دارند که هشت ساعت در روز کار کنند. در این ساعت فرصت برای بازیابی توان بدنی برای آنها فراهم خواهد شد. اما افرادی که در پیشه مکانیکی فعالیت میکنند، گاها مجبور میشوند تا پاسی از شب فعالیت کنند. این رفته رفته در بازه زمانی طولانی، فرسودگی را به همراه خواهد داشت.
- خطرات جسمی: تنوع بالایی از ابزارها را میتوان در پیشه مکانیکی بکارگرفت. کارکردن با هریک از این ابزارها ممکن است خطرات خاص خود را داشته باشد. این را بدانید که درصورت بیتوجهی هنگام کارکردن با این ابزار ها، نه تنها مشکلاتی مانند آسیب بافتی و…، ممکن است بروز کنند، بلکه احتمال مشکلاتی مانند نقص عضو هم صفر نیست.
- نیاز به تمرکز بالا: البته که هر فردی در هر موقعیتی باید از تمرکز کافی برخوردار باشد. اما این قاعده درباره تعمیرکاران خودرو به طرز متفاوتی صادق است. درصورتی که متخصصان مکانیک دارای تمرکز کافی حین کار نباشند، مشکلات بسیاری انتظار آنها را خواهند کشید.
- خطر سقوط در چاله: برای بررسی قسمتهای زیرین خودرو، از چاله مکانیکی استفاده میشود. اگر داخل تعمیرگاههای خودرو رفته باشید، احتمالا بارها با این ساختار گود روبرو شده اید. با این حال این چاله از خطرات این شغل تلقی میشود. بسیاری از افراد در طول سال به داخل این چاله سقوط کرده و ضررهای مالی و جانبی بسیاری را متحمل میشوند.
سخن پایانی
در این مطلب به طور کامل درباره شغل مکانیکی و موارد مرتبط با آن برای شما توضیحات کاملی را ارائه کردیم. اتوموبیل، یکی از پرکاربردترین و مهمترین داشتههای افراد بوده و طبیعی است که بعد از قدری کارکردن، دچار ایراداتی شود. ایراداتی که عملکرد خودرو را تحت تاثیر قرار داده و سبب افت راندمان اتوموبیل میشوند. اینجاست که اهمیت وجود یک مکانیک کاربلد آشکار میشود. مکانیکها معمولا بر تولیدات برندهای خاصی تسلط داشته و هرچه دامنه تخصصها و برندهایی که برای تعمیر میپذیرند بالاتر باشد، بدیهی است که درآمد بالاتری خواهند داشت.
برای تبدیل شدن به یک مکانیک کاربلد، باید همواره آموزشهای حرفهای دید و بروز بود. ما نیز در آموزشگاه فنی و حرفهای منشور فن، به خوبی به این موضوع توجه داریم. طوری که با استفاده از بهترین اساتید و حرفهایترین امکانات، زمینه را برای تمرین و آموزش دیدن شما و تبدیل شما به یک فرد کاربلد فراهم میکنیم. ما همچنین به صورت نامحدود شما را در مسیر راه اندازی کسب و کارتان پشتیبانی میکنیم.
دیدگاهتان را بنویسید