لیست مشکلات پکیج دیواری (تمام ارورهای رایج پکیج)✔️
رای تعمیر پکیج، باید از مهارت بالایی برخوردار بود. با این حال، میتوان با انجام برخی امور ساده، به عملکرد بهینه دستگاه کمک کرد. در این مطلب قصد داریم شما را با رایجترین مشکلات مربوط بهع پکیج و راهکارهای حل آنها اشاره کنیم. با ما همراه باشید.
از مهمترین مشکلات مربوط به پکیج دیواری میتوان به روشن نشدن شعله، افت فشار آب گرم، بروز صداهای غیرمعمول، نشت آب و… اشاره کرد. همانطور که میدانید، یکی از حیاتیترین سیستمهای موجود در خانههای امروزی، پکیج دیواری است. این تاسیسات گرمایشی، به تامین آب گرم برای مصارف شخصی و… کمک کرده و به همین دلیل اهمیت زیادی را داراست. برای تعمیر پکیج، باید از مهارت بالایی برخوردار بود. با این حال، میتوان با انجام برخی امور ساده، به عملکرد بهینه دستگاه کمک کرد. در این مطلب قصد داریم شما را با رایجترین مشکلات مربوط به پکیج و راهکارهای حل آنها اشاره کنیم. همچنین دعوت میکنیم تا با دوره آموزش تعمیرات پکیج دیواری آموزشگاه ما نیز آشنا شوید.
رایجترین مشکلات مربوط به پکیجهای دیواری کدامند؟
به طور کلی، موارد زیر از رایجترین ایراداتی هستند که در این دستگاههای گرمایشی بروز میکنند:
خاموش شدن دستگاه
یکی از ایرادات شایعی که در پکیجهای دیواری بروز میکند، خاموشی ناگهانی آنهاست. این اتفاق ممکن است هرچند دقیقه یا هر چند ساعت خودش را نشان بدهد. ریشه این مشکل، عملکرد چندین سوئیچ ایمنی در دستگاه است. این را بدانید که درصورت بروز مشکل، این عناصر دستگاه را خاموش میکنند تا خطر آتش سوزی از بین برود. از دیگر دلایل مربوط به بروز این مشکل، میتوان به ایراد در ترموستات، نشتی یا خرابی پمپ، بسته بودن شیر ها، عدم وجود گاز و… اشاره کرد.
روشن نشدن دستگاه
این مورد هم دربین دارندگان پکیج بسیار شایع است. این مورد هم دلایل مختلفی داشته که از مهمترین آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- انسداد لولهها بدلیل وجود رسوب و یا هوا: درصورتی که لولهها بدلیل وجود هوا و یا رسوب مسدود شوند، آب جاری نمیتواند در لولهها به خوبی حرکت کند. عدم تنظیم بودن فشار پکیج: یکی دیگر از دلایلی که مانع از روشن شدن دستگاه میشود، تنظیم نبودن فشار آن است. این مورد را میتوان به کمک تنظیم دستی، برطرف کرد.
- سایر دلایل: از دیگر مواردی که به عنوان ریشه این مشکل تلقی میشوند، میتوان به گرم بودن بیش از اندازه دستگاه، مشکلات مربوط به اتصال برق و… اشاره کرد.
- برای برطرف کردن این مشکل، باید از حرفهایها کمک گرفت. یک تکنسین عادی میتواند با تخصص خود، این موارد را برطرف کرده و جلوی مشکلات بزرگتر را بگیرد.
افزایش یا افت فشار پکیج
مورد دیگری که سبب اختلال در عملکرد پکیج میشود، افت فشار آن است. برای عیبیابی مشکلات مربوط به فشار پکیج، باید به موارد زیر توجه داشت:
- بروز عیب در شیر اطمینان فشار: درصورتی که شیر اطمینان دچار خرابی شود، مشکلاتی مانند نشتی و افت فشار در دستگاه بروز میکنند.
- بروز نشتی در دریچه خودکار تخلیه هوا: چنانچه در این دریچهها دچار نشتی بشوند، فشار سیستم دچار افت میشود.
- بروز نشتی در رادیاتور و شیرهای مربوطه: چنانچه این موارد دچار نشتی شوند، افت فشار در پکیج مشهود خواهد بود.
- همچنین درصورتی که شیر تخلیه خراب شود یا پمپ ایراد پیدا کند، افزایش فشار پکیج را خواهید دید. یک تعمیرکار حرفهای میتواند به خوبی ریشه این مشکلات را شناسایی کرده و برای برطرف کردن آنها اقدام کند.
نشتی دستگاه
میتوان ادعا کرد که این مشکل در بسیاری از موارد نگران کننده نبوده و برطرف کردن آن کار سختی نیست. اما این را بدانید که باید برای برطرف کردن آن، به موقع اقدام کرد تا از بروز خسارتهای بزرگ، جلوگیری شود. به همین دلیل، آنچه که اهمیت دارد، شناسایی علت نشتی است. مهم ترین عواملی که سبب بروز نشتی در دستگاه میشوند، به شرح زیرند:
- ترک یا شکاف در مبدل حرارتی
- بروز نشتی آب از پمپ دستگاه یا اتصالات مربوط به آن
- بروز ایراد در شیر اطمینان فشار
- و…
درصورتی که هریک از موارد فوق را بررسی کنید، میتوانید به خوبی ریشه ایراد را یافته و آن را برطرف کنید.
بروز سر و صدای زیاد
هر دستگاهی بعد از مدتی کارکردن، دچار استهلاک میشود. این قاعده درباره پکیج و قطعات آن هم صادق بوده و ممکن است بعد از مدتی کارکردن، دستگاه دچار سر و صدای غیرمعمول شود. از مهمترین بخشهایی که در آنها ممکن است این ایراد بروز کند، پمپ گرمایش مرکزی میباشد. این احتمال وجود دارد که رفته رفته هوا به درون این پمپها وارد شود و گنبدی هوایی ایجاد کند که سبب بروز صدا میشود. به همین دلیل باید پمپ دستگاه را یافت و با بازکردن شیر هواگیری کوچکی که در آن نواحی وجود دارد، مشکل را برطرف کرد.
انتشار بوی دود و سوختگی از دستگاه
چنانچه این مشکل را مشاهده کردید و در اطراف دستگاه این بو را حس کردید، ایراد را بسیار جدی تلقی کنید. درصورتی که از دستگاه بوی گاز منتشر شود، معنایش این است که نشتی گاز در دستگاه بروز کرده است. چنانچه این مشکل ادامه پیدا کند، مشکلات خطرناکی مانند گازگرفتگی و یا انفجار ممکن است بروز کنند. برای عیبیابی این مشکل، ابتدا باید به سراغ لولههای گازی و اتصالات آنها بروید. همچنین استفاده از محلول کف – صابون هم برای این موضوع کمک میکند. چنانچه شاهد تشکیل حبابهای صابون بودید، بدانید که نشتی در دستگاه بوجود آمده است. همچنین بوی دود هم ممکن است از دستگاه منتشر شود. در این صورت باید نصب درست دودکش را بررسی کنید.
سرد و گرم شدن آب
این مورد هم ممکن است ریشه در دلایل مختلفی داشته باشد که در زیر به آنها اشاره کرده ایم:
- زیاد و کم شدن فشار آب: درصورتی که فشار آب دچار تغییر شود، این احتمال وجود خواهد داشت که آب کافی برای پکیج فراهم نشود. به همین دلیل مانند همیشه آب گرم دراختیار شما قرار نخواهد گرفت.
- بروز ایراد در پمپ: درصورتی که پمپ ورودی ایراد پیدا کند، قدرت مکش آب به مبدل حرارتی افت میکند. به همین دلیل آب سرد میشود.
- بروز عیب در سنسور آب گرم: سنسورهای بکاررفته در دستگاه، وظیفه دارند دمای اب و شوفاژ را کنترل کنند. درصورتی که این سنسورها ایراد پیدا کنند، دمای آب کاهش مییابد.
- رسوب جرم در مبدل پکیج: درصورتی که رسوبات و جرم در مبدل پکیج تجمع یابند، جریان آب محدود میشود. به همین دلیل آب سرد میشود.
آب پکیج گرم نمیشود!
درصورتی که قصد دارید پکیجی که آب را گرم نمیکند تعمیر کنید، باید ابتدا بررسی کنید که میتواند به طور کامل کار کند یا خیر؟ چنانچه دستگاه کار نمیکند، ابتدا باید بررسی کنید که آیا اتصال آن به برق، آب و گاز به خوبی برقرار است یا خیر؟ همچنین باید نسبت به سالم بودن دستگاه نیز اطمینان حاصل کنید. اگر دستگاه بدون ایراد روشن میشود و کار میکند، اما نمیتواند آب را گرم کند، باید عوامل دیگری را بررسی کنید. برای نمونه میتوان به کنترلرها و یا ترموستات اشاره کرد.
یکی از سادهترین دلایلی که ممکن است سبب بروز این مشکل شود، تنظیمات نادرست کنترلرهای پکیج است. درجه ترموستات را روی مقدار ماکزیمم قرار دهید و بررسی کنید که آیا بازهم مشکل وجود دارد یا خیر؟ حال در مرحله بعد باید به سراغ پمپ آب بروید و آن را چک کنید. درصورتی که این قطعه خراب شود، گردش آب مناسبی در دستگاه برقرار نمیشود و به همین دلیل خبری از گرمای آب نخواهد بود. در گام آخر باید به سراغ چک کردن مبدلهای حرارتی و مسیرهای آب بروید.
پکیج تنها قادر به گرم کردن آب مصرفی است
اصلیترین دلیلی که ممکن است سبب گرم نشدن آب توسط پکیج بشود، ایراد در شیر سوئیچ میباشد. از شیر سوئیچ میتوان به عنوان قطعهای یاد کرد که سبب انتقال آب گرم شده به مدار لولههای آب گرم میشود. این شیر رفته رفته ممکن است خراب شده و بارها دیده شده است که در یک وضعیت گیر میکند. در این حالت، شاید پکیج بتواند گرمایش شوفاژ را فراهم کند، اما در تامین آب گرم شیرها ناتوان باشد.
از مهمترین نشاههای خرابی شیر سوئیچ میتوان به ولرم بودن آب در حالت بهینه و همچنین گرمایش عالی شوفاژها اشاره کرد. در مقاطع گرم سال که شوفاژها فعالیتی ندارند، درصورتی که اب ولرم باشد و به دنبال روشن شدن دستگاه، دمای آن کمی بالا برود، این مورد خبر از ایراد شیر رفت و برگشت دستگاه میدهد. درصورتی که قصد دارید این ایراد را برطرف کنید، ابتدا باید به سراغ بررسی سوئیچ بروید. طوری که درصورت نیاز آن را تعمیر و یا تعویض کنید.
داغ بودن بیش از اندازه آب
درصورتی که آب خروجی از دستگاه شما دارای گرمای بیش از اندازهای است، احتمالا ریشه این مشکل در ترموستات دستگاه است. همانطور که میدانید، ترموستات این وظیفه را داراست که دمای آب خروجی را تنظیم و کنترل کند. درصورتی که این قطعه ایراد پیدا کند، این احتمال وجود دارد که دمای آب به شکل غیرمنتظرهای افزایش یابد. طوری که سیستم لوله کشی آسیب دیده و حتی پوست شما هم دچار سوختگی شود.
اگر قصد دارید این مشکل را برطرف کنید، قطعا تعویض ترموستات میتواند راه موثری برای شما باشد. بنابراین ابتدا ترموستات را بررسی کنید تا مطمئن شوید که آیا نیاز است از یک قطعه نو استفاده کنید یا خیر؟ تعویض ترموستات میتواند به شما کمک کند تا مشکل دمای آب گرم خروجی را برطرف کنید. چنانچه این کار؛ یعنی تعویض ترموستات نتوانست مشکل را برطرف کند، باید به فکر تعویض سایر قطعات و اجزای پکیج باشید.
قسمت میانی رادیاتور سرد شده است
درصورتی که لولههای پکیج دیواری دچار انسداد و رسوب گیری شوند، این مشکل بروز میکند. درصورتی که لجن و مواد رسوبی مختلف در دستگاه تجمع یابند، خواهید دید که رفته رفته تمامی قطعات دچار آسیب میشوند. از مهمترین این قطعات میتوان به مبدلهای حرارتی، پمپها و یا رادیاتور اشاره کرد. بنابراین اگر قصد دارید از خرابیهای شدید و پرهزینه جلوگیری کنید، حتما باید برای برطرف کردن این مشکل فکری کنید.
یکی از راههایی که به جلوگیری از بروز این مشکل کمک میکند، رسوب گیری منظم دستگاه است. در این صورت جریان آب دستگاه به حالت صحیح خود بازگشته و به همین دلیل عملکرد بهینه دستگاه تضمین میشود. محلولهای رسوبزدای مختلفی در بازار موجود هستند که میتوانند به شما برای انجام هرچه بهتر این کار کمک کنند.
مهمترین ارورهای رایج پکیج و روش برطرف کردن آنها
فرقی نمیکند که پکیج شما تولید کدام برند است! در هر حالت این دستگاه برای مطلع کردن صاحبش از بروز ایراد، کدهای خطای مختلفی را نمایش میدهد. آشنایی با این کدها میتواند به فرایند رفع عیب کمک شایانی کند. این کدهای خطا، معمولا ترکیبی از کاراکترهای عددی و حروف انگلیسی هستند که هریک معنا و مفهوم خود را دارند. در ادامه وابسته به برند تولید کننده پکیج، درباره مفهوم مهمترین ارورهای پکیج و روش برطرف کردن آنها صحبت میکنیم.
ارورهای خطا در پکیج بوتان
مهمترین کدهای خطا که باید با مفهوم آنها در پکیج بوتان آشنا باشید، به شرح زیرند:
- کد خطای E01: درصورتی که شعله دستگاه روشن نشود، این کد نمایش داده میشود. خرابی شیر گاز و یا خرابی سنسور شعله از مهمترین دلایل بروز این مشکل هستند. برای برطرف کردن این ایراد باید از افراد متخصص کمک گرفت.
- کد خطای E02: این ارور مربوط به زمانی است که دمای آب بیش از اندازه زیاد شده و سبب قطعی کابل گردیده است. تعمیرکار در این حالت با دقت کامل باید کابل و کلید را بررسی کند.
- کد خطای E۰۴: درصورتی که فشار آب در مدار گرمایشی بالا باشد، این ارور بروز میکند. به دنبال بروز این خطا باید به سراغ فشار و شیرپرکن بروید. درصورتی که فشار از عدد سه کمتر شود، ارور به شکل راحت برطرف میشود.
- کد خطای E07: چنانچه یکی از اساسیترین قطعات پکیج ها؛ یعنی سنسور دمای آب ایراد پیدا کند، این ارور بروز میکند. همچنین درصورت قطعی سیم متصل به این سنسور هم ممکن است این کد خطا به نمایش دربیاید.
- کد خطای E09: عدم وجود آب در مدار گردش، سبب نمایش این ارور در نمایشگر میشود.
ارورهای مربوط به پکیج ایران رادیاتور
از دیگر برندهای شناخته شده در زمینه تولید پکیج، میتوان به ایران رادیاتور اشاره کرد. مهمترین ارورهایی که به کمک این پکیج به نمایش درمیایند، به شرح زیرند:
- ارور ۷۰: درصورتی که دمای دستگاه بین ۸۹ تا ۱۰۵ درجه سلسیوس باشد، این کد خطا نمایش داده میشود. برای رفع این مشکل بیاد به سراغ یک اسیدشویی مناسب رفت. البته که یک سرویسکار زبده باید این کار را انجام بدهد.
- ارور ۸.۵۰: درصورتی که سنسور NTC خراب شود، شاهد بروز این ایراد خواهیم بود.
- ارور ۴.۷۰: درصورتی که فشار آب کم شود، این کد خطا بروز میکند. درصورت بروز این ایراد، می توانید تا زمان رسیدن فشار به مقدار یک، شیرپرکن را باز کنید.
- ارور ۴.۶۰ ۸۰: درصورتی که خبری از تهویه مناسب هوا وجود نداشته باشد یا پرشر هوا ایراد پیداکند، این ایراد نمایش داده میشود.
ارورهای پکیج بوش، یورومکس، کامفورت و سیلور
مهمترین این خطاها به شرح زیرند:
- ارور A3: قطعی سیم سنسور یا خرابی سنسور دود سبب نمایش این کد خواهد شد.
- ارور A4: درصورتی که پکیج فاقد فن باشد و سنسور دود فعال شود، این ارور نمایش داده میشود.
- ارور C1: درصورتی که حین انجام کار، کنتاکتهای پرشر سوئیچ ایراد پیداکنند، پکیج اقدام به نمایش این ارور میکند.
- ارور C4: به دنبال روشن شدن پکیج باید کنتاکتهای پرشر سوئیچ قطع بشوند. درصورتی که این اتفاق رخ ندهد، شاهد نمایش این ارور خواهیم بود.
- ارور CC: درصورتی که ارتباط بین ترموستات و برد قطع شود، این خطا بروز میکند.
کدهای خطا مربوط به پکیج ایساتیس
این دستگاه هم از ارورهای خاص خود برخوردار است که مهمترین آنها به شرح زیرند:
- ارور E01: بروز گرمای بیش از اندازه سبب نمایش این خطا میشود. به دنبال بروز این ایراد، باید ترموستات حد، تخلیه هوای مسیر و یا عملکرد پمپ را بررسی کنید.
- ارور E02: اگر دما در گرمایش مسیر رفت بیش از اندازه بالا رود، شاهد نمایش این کد خطا خواهیم بود. اگر قصد دارید این مشکل را برطرف کنید، باید ابتدا سیستم را هواگیری کنید. همچنین مبدلها را نیز باید رسوب گیری کنید.
- ارور E03: درصورتی که دمای آب گرم تغییر کند، شاهد بروز این خطا خواهیم بود. درست مانند مورد قبل، برای برطرف کردن این مشکل میتوان اقدام کرد.
دیدگاهتان را بنویسید