۱۰ علت افت فشار پکیج در حالت زمستانه و تابستانه ✔️

چکیده مطلب :

پکیج دستگاهی پیچیده است و به همین دلیل دچار انواعی از خرابی‌ها ممکن است، شود. یکی از رایج‌ترین ایرادات این دستگاه، افت فشار است که به دلایل مختلف؛ از جمله خرابی منبع انبساط، خرابی پمپ و… بروز می‌کند. آشنایی با قطعات مختلف این دستگاه و کاربرد هرکدام، عیب‌یابی دستگاه را راحت کرده و سبب تعمیر راحت‌تر آن می‌شود. برخی از دلایل بروز ایراد افت فشار پکیج ممکن است به سادگی قابل رفع باشند.

۱۰ علت افت فشار پکیج در حالت زمستانه و تابستانه ✔️

دلایل مختلفی ممکن است سبب افت فشار پکیج شوند که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به مشکلات سیستم لوله کشی، مشکلات پمپ دستگاه و… اشاره کرد. برخورداری از آب گرم با فشار مناسب، آرزوی تمامی افراد ساکن در ساختمان‌های مختلف است. تامین آب گرم کافی، سبب می‌شود که امور مختلف، از جمله شستشو، نظافت و… آسان شود. اما گاها این خواسته مهم، محقق نشده و به همین دلیل امکان استفاده از حجم آب گرم کافی وجود ندارد. به همین دلیل باید به دنبال علت اصلی کم شدن فشار آب گرم باشیم. به دلایل مختلفی ممکن است کم شدن فشار آب گرم رخ بدهد.

درصورتی که به دنبال آشنایی با اصلی‌ترین دلایل افت فشار پکیج هستید، این نوشته مخصوص شماست. به تمامی دلایل بروز این مشکل در این نوشته اشاره خواهیم کرد و راه حل‌های مناسبی را برای شما پیشنهاد خواهیم داد. اگر به دنبال حرفه‌ای‌ترین دوره آموزش تعمیرات پکیج هستید، همین حالا آموزشگاه فنی و حرفه‌ای منشورفن درخدمت شماست. ما با بهترین اساتید و حرفه‌ای‌ترین امکانات، شما را به یک تعمیرکار حرفه‌ای تبدیل خواهیم کرد.

افت فشار پکیج یعنی چه؟

درصورتی که درباره افت فشار آب دچار تردید شده اید، باید ابتدا سلامت قطعات دستگاه را چک کنید. منظور از افت فشار پکیج، وضعیتی است که به دنبال بازکردن شیر آب سرد، آب با ماکزیمم قدرت و فشار از لوله خارج می‌شود؛ اما درصورتی که آب گرم را باز کنید، خودتان خواهید دید که فشار آب بسیار کم است. کاهش فشار آب گرم، بسیار آزاردهنده است و بخصوص هنگام حمام کردن افراد را آزار می‌دهد.

به همین دلیل، یافتن دلیل بروز این مشکل اهمیت زیادی دارد. البته باید به موضوع اشاره کنیم که این مشکل در شیر‌هایی که فاصله زیادی تا پکیج دارند، شایع است. اما درصورتی که تمامی شیر‌های منزلتان دارای فشار آب کمی هستند، بدانید که در دستگاه شما مشکلی وجود دارد که باید سریعا برطرف شود. در ادامه ده مورد از رایج‌ترین دلایل افت فشار پکیج اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

مهم‌ترین دلایل افت فشار پکیج کدامند؟

ابتدا یادآوری می‌کنیم که فشار بار موجود در صفحه نمایش پکیج یا فشاری که عقربه‌های آن نشان می‌دهند، باید بین اعداد ۰.۷ تا ۱.۵ باشد. درصورتی که این فشار کم باشد، عقربه عددی کمتر از ۰.۷ را نشان خواهد داد. این را بدانید که بیشتر بودن فشار پکیج هم آسیب‌های احتمالی خود را به همراه خواهد داشت. به هرحال از موارد زیر می‌توان به عنوان اصلی‌ترین دلایل افت فشار پکیج یاد کرد:

بروز ایراد در سیستم لوله کشی پکیج

شاید در برخی مواقع، افت فشار پکیج هیچ ارتباطی به خود دستگاه نداشته باشد. درچنین مواقعی باید به لوله کشی ساختمان نگاهی بندازید. چنانچه لوله‌های ساختمان دچار مشکلاتی مانند ترکیدگی شوند یا در آن‌ها انسدادی رخ دهد، امکان استفاده از آب کافی در منزل را ندارید و طبیعی است که فشار دستگاه کم می‌شود. در این حالت خودتان خواهید دید که هم آب سرد و هم آب گرم از فشار کمی برخوردار خواهند بود.

مشکلات مربوط به پمپ اب

درصورتی که محل سکونت شما در طبقات بالای ساختمان باشد، احتمالا بارها با افت فشار آب روبرو شده اید. این را بدانید که بدلیل‌عدم استفاده از پمپ‌های سالم، این مشکلات در ساختمان‌هایی با تعداد طبقات بالا بروز می‌کند. بروز ایراد در پمپ آب سبب می‌شود که طبقات بالایی ساختمان به سختی از اب کافی برخوردار شوند و به بیان بهتر، آب کافی به این طبقات پمپاژ نمی‌شود. درصورتی که شاهد افت فشار آب سرد و گرم در ساختمان خود هستید، بهتر است از یک تعمیرکار حرفه‌ای کمک بگیرید.

مشکل در شیرپرکن

اگر از این قطعه شناختی ندارید، بدانید که شیرپرکن ساختاری در قسمت پایینی پکیج بوده که امکان تنظیم فشار برای پکیج را می‌دهد. با بازکردن این شیر، قطعه شل شده و به طور همزمان فشار هم افزایش می‌یابد. درصورتی که فشار به عدد ۱.۵ رسید، باید آن را ببندید تا فشار در سطحی استاندارد به صورت ثابت باقی بماند. درصورتی که شاهد افزایش و کاهش مداوم پکیج هستید و خبری از ثابت بودن آن نیست، بدانید که شیرپرکن ایراد پیدا کرده است. این قطعه باید تعویض شود تا مشکل افت فشار پکیج از بین برود. این را بدانید که نباید از این مشکل به صورت ساده عبور کنید.

چرا که درصورت خرابی این قطعه، فشار پکیج به صورت ناگهانی افزایش یافته و به همین دلیل مشکلاتی مانند انفجار پکیج و… ممکن است بروز کنند. ممکن است فردی شیرپرکن را باز کرده باشد و فراموش کرده باشد که آن را ببندد. به همین دلیل نمی‌توان انتظار داشت که دستگاه از تنظیم فشار مناسبی برخوردار باشد. بنابراین درصورتی که شاهد بازبودن این قطعه بودید، فورا آن را ببندید تا اختلالی در کارکرد دستگاه بروز نکند.

سوراخ شدن منبع انبساط

منبع انبساط پکیج، ساختاری دارای هوا است که فشار آب گرم را تنظیم کرده و آب گرم کافی برای رادیاتور‌ها و لوله‌های منزل را تامین می‌کند. به دلایل مختلیف ممکن است این قطعه سوراخ شود و همین امر باعث افت فشار دستگاه می‌شود. به همین دلیل امکان درست کارکردن برای دستگاه وجود نخواهد داشت. در این وضعیت، سریعا باید فکری به حال منبع انبساط دستگاه کنید. طوری که مجددا از آب گرم کافی در سریع‌ترین زمان برخوردار شوید. عدم وجود باد در منبع انبساط

نمی‌توان از این مشکل به عنوان موردی رایج یاد کرد. اما به هر حال احتمال بروز آن صفر نیست! درصورت بروز این مشکل، پکیج از فشار کافی برخوردار نبوده و به همین دلیل خبری از فشار مناسب برای آب گرم نخواهد بود. در این وضعیت باید دستگاه را سرویس کرده و اقدام به باد زدن منبع انبساط کنید. اگر بعد از این کار، بازهم مشکل به خودی خود باقی ماند، این را بدانید که احتمال سوراخ شدن منبع انبساط وجود دارد و همین امر ممکن است سبب افت فشار آب شده باشد.

نشتی آب

یکی از مشکلات رایجی که احتمال آسیب‌های دیگر مانند نم زدگی دیوار و لکه دار شدن آن را بالا می‌برد، نشتی آب است. همین امر سبب می‌شود که فشار پکیج رو به کاهش برود. در این وضعیت باید لوله‌ها را چک کنید تا وجود و یاعدم وجود نشتی در آن را کشف کنید. درصورتی که وجود نشتی در لوله‌ها را مشاهده کردید، باید از یک لوله کش حرفه‌ای و متخصص برای رفع مشکل کمک بگیرید.

خرابی و غیرفعال شدن مبدل پکیج

یکی از مهم‌ترین قطعاتی که در ساختار پکیج را دیده می‌شود، مبدل این دستگاه‌ها است. این قطعه وظیفه دارد به طور همزمان آب گرم رادیاتور‌ها را تامین کند و آب گرم مصرفی خانه را تامین کند. از مهم‌ترین مواردی که خبر از وجود مشکل در مبدل دستگاه می‌دهند می‌توان به افت فشار آب گرم و یا حتی سرد اشاره کرد. رفع این مشکل فرایندی تخصصی بوده و برای تعمیر و یا تعویض آن باید از افراد متخصص بهره بگیرید.

چنانچه مبدل خراب شود و یا دچار سوراخی گردد، شوفاژ‌ها توانایی گرم شدن نخواهند داشت و بدیهی است که خبری از گرم شدن آب هم نخواهد بود. این خرابی احتمال چکه کردن قطرات آب را هم افزایش خواهد داد. اگر این مشکل را در دستگاه خود مشاهده می‌کنید، به هیچ عنوان خودتان دست بکار نشوید. بدون اینکه به دستگاه دست بزنید، از یک تعمیرکار بخواهید که نزد شما آمده و اقدام به سرویس و یا تعمیر دستگاه کند.

نشتی در لوله‌های گرمایش کف

چنانچه سیستم گرمایشی خانه شما از نوع گرمایش از کف می‌باشد و مشکل افت فشار پکیج برای سیستم خانه شما بوجود آمده است، بدانید که احتمال بروز خرابی در لوله‌های گرمایش از کف وجود دارد. این سیستم‌ها درصورتی که به درستی نصب نشوند، یک نشتی کوچک سبب می‌شود که نتوانند آب گرم کافی را تامین کنند. بدیهی است که در این صورت فشار آب پکیج هم افت می‌کند. این مورد باید سریعا برطرف شود. چرا که درصورت بی‌توجهی به آن، این مشکل تا حد آسیب به خانه همسایه هم شدت می‌گیرد.

رسوب گرفتن مبدل

درنهایت می‌توان گفت که رسوب داشتن پکیج هم ممکن است سبب بروز مشکل افت فشار بشود. درصورتی که تجمع رسوبات در دستگاه شدت یابد، امکان عملکرد درست پکیج و گرم کردن آب به درستی فراهم نخواهد بود. برای رسوب‌زدایی پکیج اقدام کنید و این تجمعات رسوبی را از دستگاه بیرون کنید. از بهترین راه‌ها برای رفع این مشکل، استفاده از سختی گیر است.

افت فشار پکیج در حالت زمستانه

از مهم‌ترین دلایلی که فشار دستگاه را از حالت زمستانه کاهش می‌دهند، می‌توان به خرابی رادیاتور و اتصالات دستگاه اشاره کرد. حتی اگر شدت نشتی کم باشد و فقط در حد چند قطره رخ بدهد، باز هم احتمال افت فشار افزایش می‌یابد. هواگیری رادیاتور‌ها و هوانداشتن منبع انبساط هم از دیگر دلایل افت فشار پکیج در حالت زمستانه هستند. برخی از پکیج‌ها هم دیده شده‌اند که بدلیل نشتی در مبدل خود دچار این مشکل شده اند. بدانید که این اتفاق سبب رسوب گیری دستگاه شده و به همین دلیل باید سریعا برطرف شود.

افت فشار پکیج در حالت تابستانه

فرقی نمی‌کند که پکیج شما توسط کدام برند تولید شده است؛ درهرحالت بروز ایراد در اتصالات و یا رادیاتور دستگاه این احتمال را افزایش می‌دهد که پکیج شما در فصل تابستان دچار افت فشار شود. برای جلوگیری از بروز این مشکلات، همواره باید سرویس پکیج را جدی بگیرید. دلایل مختلفی ممکن است سبب بروز ایراد افت فشار پکیح در تابستان شوند که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به خرابی شیر سه بار پکیج و… اشاره کرد.

بررسی علل افت فشار پکیج ایران رادیاتور و بوتان

فرقی نمی‌کند که پکیج مورد استفاده از سوی شما تولید ایران رادیاتور باشد یا بوتان آن را تولید کرده باشد. دلایلی مختلف از جمله خرابی پمپ، خرابی مبدل و یا رسوب گیری دستگاه از مهم‌ترین دلایلی هستند که سبب بروز ایراد افت فشار پکیج می‌شوند. این را بدانید که سرویس کردن به موقع و نگهداری درست از این دستگاه‌ها سبب جلوگیری از بروز این مشکلات می‌شوند. همچنین استفاده از سختی گیر هم نباید برای جلوگیری از بروز این مشکل فراموش شود.

مناطقی که دارای سختی آب بالایی هستند، مشکل افت فشار پکیج در آن‌ها رایج است. درانت‌ها این نکته مهم را هم یادآوری می‌کنیم که برای رفع مشکلات پکیج، الزاما باید از سرویس‌کاران و تعمیرکاران پکیج بهره بگیرید. تبدیل شدن به یک تعمیرکار و سرویسکار حرفه‌ای پکیج، درگرو دیدن آموزش‌های حرفه‌ای است. ما نیز در آموزشگاه فنی و حرفه‌ای منشورفن، حرفه‌ای‌ترین دوره را در این زمینه برگزار می‌کنیم و در این راه از حرفه‌ای‌ترین اساتید بهره می‌گیریم.

سخن پایانی

پکیج دستگاهی پیچیده است و به همین دلیل دچار انواعی از خرابی‌ها ممکن است، شود. یکی از رایج‌ترین ایرادات این دستگاه، افت فشار است که به دلایل مختلف؛ از جمله خرابی منبع انبساط، خرابی پمپ و… بروز می‌کند. آشنایی با قطعات مختلف این دستگاه و کاربرد هرکدام، عیب‌یابی دستگاه را راحت کرده و سبب تعمیر راحت‌تر آن می‌شود. برخی از دلایل بروز ایراد افت فشار پکیج ممکن است به سادگی قابل رفع باشند. اما برخی دیگر برای برطرف شدن ممکن است نیاز به تخصص و مهارت بالایی داشته باشند. به هر حال دیدن آموزش‌های مختلف می‌تواند شما را در مسیر تبدیل شدن به یک فرد متخصص در زمینه تعمیرات پکیج یاری کند.

اگر شما هم به دنبال یک آموزشگاه حرفه‌ای برای آموختن درباره تعمیرات پکیج هستید، بدانید که خوب جایی آمده اید. ما در آموزشگاه منشور فن از حرفه‌ای‌ترین اساتید برای تعمیر دستگاه‌های گرمایشی و سرمایشی کمک می‌گیریم. همچنین حرفه‌ای‌ترین امکانات را به منظور ارتقا مهارت‌های عملی شما استفاده می‌کنیم. ما بهترین گزینه برای افرادی هستیم که بدلیل برخورداری از مشغله‌های شغلی، دغدغه حضور در ساعات کلاس را دارند. ما برای راحتی شما عزیزان، کلاس‌ها را در ساعات منعطف برگزار می‌کنیم.

5/5 - (3 امتیاز)
نویسنده مطلب
محمد فلاح پور (نویسنده تاسیسات)

من یه مهندس تاسیسات با چندین سال سابقه کار عملی هستم و عاشق نوشتنم! همیشه دوست دارم اطلاعات و تجربیاتم رو طوری به اشتراک بذارم که پیچیدگی‌های فنی این حوزه براتون ساده و قابل‌فهم بشه. هدفم اینه که نکات کاربردی و عملی تاسیسات رو به زبون ساده به دست شما برسونم، طوری که توی کار واقعی به کارتون بیاد.

دوره های آموزش عملی پیشنهادی برای شما

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

واتساپ
تلگرام
ایتا