۱۰ علت روشن نشدن پکیج + راه حل (انواع حالات خاموش)✔️
در این مطلب به طور کامل درباره عیبیابی پکیج و دلایل خاموش شدن آن و البته روشن نشدنش برای شما توضیحات کاملی را ارائه کردیم. پکیج دستگاهی پیچیده است که بدلیل برخورداری از قطعات متعدد و پیچیده، ایرادات مختلفی را ممکن است دچار شود. یک متخصص حرفهای میتواند با چک کردن عواملی مانند تامین بودن دستگاه از نظر آب، برق و… مشکل را برطرف کند.
از مهمترین دلایل روشن نشدن پکیج میتوان به کمبود آب مخزن، کمبود فشار گاز، هواگرفتن لولههای پکیج و… اشاره کرد. یکی از پردردسرترین اتفاقاتی که ممکن است برای تاسیسات خانه رخ دهد، بروز خرابی در سیستم پکیج است. این اتفاق، بیتوجه به برند تولید کننده پکیج میتواند حساسی ساکنین خانه را کلافه کرده و چه بسا بابت احتمال خرابیهای گستردهتر نگران کند. قطعا برای رفع ایرادات فنی دستگاههای گرمایشی، ابتدا باید با دلایل بروز عیوب آشنا بود و آنها را برطرف کرد. ما نیز در این مطلب تصمیم داریم از صفر تا صد به این موضوع بپردازیم. پس تا پایان مطلب با ما همراه باشید.
روشن نشدن پکیج و علت آن
شاید در برخی موارد، یک ایراد ساده سبب خاموش و روشن شدن پکیج شما شود. طوری که هر فردی خودش بتواند ایراد را برطرف کند. اما با این حال باید تاکید کنیم که درصورتعدم برخورداری از دانش فنی، حتما از افراد متخصص بهره بگیرید. همانطور که میدانید در بسیاری از پکیجهای امروزی، سنسورهایی مختلف با عملکردهای متفاوت وجوددارند. هریک این سنسور ها، درصورتی که خراب شوند، سبب خاموش شدن سیستم پکیج میشوند.
همانطور که میدانید پکیج دیواری برای کارکردن منظم خود هم به گاز کافی و هم به میزان کافی آب نیاز دارد. به همین دلیل هنگام بروز خرابی در این دستگاه، بهتر است در اولین قدم به سراغ پک کردن منابع تامین آب، گاز و حتی برق بروید. فیوزها و کلیدهای برق هم باید به طور کامل بررسی شوند. این را هم اضافه میکنیم که ممکن است فردی به طور سهوی شیر گاز متصل به پکیج را بسته باشد. به هر حال در ادامه شما را با ده مورد از مهمترین دلایل مشکل روشن نشدن پکیج آشنا خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
روشن نشدن مشعل پکیج بدلیل کمبود آب در مخزن
مقداری آب برای کارکرد درست دستگاه لازم است. به همین دلیل درصورتی که تغذیه آب پکیج یا همان شیر پرکن دستگاه ایراد پیدا کرده باشد و همچنین چنانچه مشکلاتی مانند نشتی دستگاه و ایراد در منبع آب، گریبان دستگاه را گرفته باشند، بدیهی است که دستگاه رو به خاموشی میرود. برای چک کردن فشار آب پکیج میتوان نگاهی به نشانگر عقربهای دستگاه انداخت. عدد نرمال کارکرد دستگاه، بین ۱ تا ۲ بار است و درصورتی که این عقربه به سمت عدد ۰.۵ برود، پکیج به صورت اتوماتیکوار خاموش میشود. طوری که تا تنظیم مجدد، فعالیتی نخواهد داشت. برای تنظیم فشار آب میتوان از طریق شیرپرکن آب اقدام کرد.
کم بودن فشار گاز
یکی از اساسیترین فاکتورها برای کارکرد صحیح دستگاه، میزان گاز ورودی به آن است. درصورتی که مقدار گاز ورودی به این دستگاه، صفر شود یا رو به کاهش برود، یکی از مهمترین دلایل روشن نشدن مشعل پکیج تحقق یافته است. چراغ دستگاه نیز در این حالت روشن میشود. ضعیف بودن فشار گاز سبب میشود که شعلهای ضعیف تولید شود. کاهش گاز ورودی ممکن است به کل ساختمان مربوط باشد و همچنین ممکن است فقط واحد شما را درگیر کرده باشد.
هواگرفتن لولههای مخزن
چنانچه لولههای پکیج بجای اب، هوا داشته باشند، بدیهی است که بجای پمپ شدن آب، هوا از سوی پمپ به جریان میفتد. همین دلیل سبب میشود تا برد پکیج کمبود آب مدار را تشخیص دهد و دستور خاموش شدن دستگاه و از آن مهمتر روشن نشدن آن را صادر کند. بنابراین میتوان یکی از مهمترین دلایل روشن نشدن پکیج را هواگرفتن لولهها و رادیاتورها تلقی کرد. اما جای نگرانی نیست! چرا که با هواگیری میتوان این مشکل را برطرف کرد. افزایش فشار، یکی از فاکتورهای تشخیص وجود هوای زیاد در لولهها است.
انسداد مدار گرمایشی
چنانچه مدار گرمایشی دچار مسدودیت شود، تغییرات فشار حاصله ممکن است باعث خاموشی دستگاه شوند. همانطور که میدانید مدار گرمایشی پکیج شامل لولهها و رادیاتورهاست. از مهمترین دلایلی که ممکن است سبب بروز انسداد در لولهها و رادیاتورها شوند، میتوان به رسوبات اشاره کرد. درصورتی که آب ورودی به پکیج از میزان سختی قابل توجهی برخوردار باشد، احتمال بروز این مشکل فراوان خواهد بود. اما میتوان با استفاده از سختی گیر، بر این مشکل غلبه کرد. همچنین لولههای قدیمی هم ممکن است بدلیل برخورداری از کیفیت پایین، چنین مشکلی را ایجاد کنند.
بروز ایراد در پمپ آب
کمی قبلتر به این موضوع اشاره کردیم که پمپ پکیج وظیفه دارد آب را درون مدار گرمایشی پمپاژ کند. اما چنانچه این قطعه ایرادی پیدا کند، گردش آب به سختی انجام خواهد شد. به همین دلیل برد پکیج با تشخیص این موضوع، فرمان خاموشی دستگاه را صادر میکند. این را بدانید که خرابی پمپ به یکباره رخ نمیدهد. ابتدا نیم سوز میشود و رفته رفته ضعیف میگردد تا اینکه به طور کامل یک قطعه سوخته شود.
بروز مشکل در دودکش پکیج
برای خروج محصولات حاصل از احتراق، وجود ساختاری به نام دودکش یک ضرورت است. درصورتی که نصب دودکش به خوبی صورت نگرفته باشد، یا بین آن و سقف فاصله مناسبی قرار نداشته باشد، خروج دودها به خوبی صورت نگرفته و به همین دلیل بخشی از آنها در همان محل دستگاه جمع میشوند. به همین دلیل سنسورهای پمیج، فرمان خاموشی ناگهانی پکیج را صادر میکنند. این مسئله بدلیل سنسورهای پکیج که قابلیت تشخیص جمع شدن دود در اطراف دستگاه را دارند، تحقق مییابد. درصورتی که پکیج را در این وضعیت روشن کنید، خواهید دید که بالافاصله خاموش میشود.
خرابی الکترود تشخیص شعله
در قسمت مربوط به مشعل پکیج، الکترود یون قرار گرفته که وظیفه دارد شعله را تشخیص دهد. به همین دلیل درصورتی که این قطعه خربا شود، همین امر احتمال روشن نشدن دستگاه را افزایش میدهد. این احتمال هم وجود دارد که الکترود کثیف شده و یا فاصله درستی با جرقه زن نداشته باشد. به همین دلیل به منظور جلوگیری از خاموش شدن دستگاه باید الکترود یون را بررسی کرد و یا با سمباده تمیز کرد.
بروز ایراد در شمعک پکیج
روشن نشدن پکیج ممکن است بدلیل بروز ایراد در سیستم جرقی زنی و یا گازرسانی پکیج رخ بدهد. اما به هر حال خود شمعک هم ممکن است ایراداتی را دارا باشد. به منظور حصول اطمینان از این قضیه، ابتدا باید شیر آب گرم را باز کرده و به صورت دستی و به کمک فندک، شمعک دستگاه را روشن کنید. درصورتی که پکیج روشن شد، بدانید که خود سیستم پکیج ایراد دارد. در این صورت باید از یک فرد متخصص کمک بگیرید تا ایراد موجود در دستگاه را برطرف کند. یک لوله باریک و نازک به منظور تامین گاز شمعک وجود دارد که بدلیل آلودگی و یا عواملی مانند گرد و غبار ممکن است قطع شود و همین امر سبب خاموشی دستگاه میشود.
دستگاه جوش آورده است
گرم شدن بیش از حد پکیج، احتمال خاموش شدن ناگهانی آن را افزایش میدهد. چنانچه دستگاه به شکل بیرویهای گرم شود، به منظور جلوگیری از خطرات احتمالی، خاموش میشود. این وضعیت زمانی برقرار میشود که دمای آب موجود در دستگاه از حدی بالاتر برود. در این وضعیت، از اصطلاح جوش آوردن پکیج استفاده میشود. با پایین آمدن دمای آب، دستگاه را میتوان مجددا روشن کرد. موارد بسیاری ممکن است در بروز این ایراد نقش داشته باشند. برای نمونه میتوان به تنظیم نبودن کلید تنظیم دما، خرابی کلید NTC، رسوب گرفتن مبدل ثانویه و… اشاره کرد. یک متخصص حرفهای میتواند با شناسایی سریع هریک از موارد، برای برطرف کردن آنها به بهترین شکل اقدام کند.
بروز ایراد در برد پکیج
در دستگاههای الکترونیکی، برد مانند دستگاه عصبی انسان عمل میکند. همانطور که دستگاه عصبی وظیفه دارد به بخشهای مختلف بدن پیام و دستورات مختلف را ارسال کند، برد هم وظیفه دارد با دریافت اطلاعات از سنسورهای مختلف، دستورات مختلفی را به سایر بخشهای دستگاه ارسال کند. درصورتی که هیچ یک از دلایلی که در قسمتهای قبلی گفتیم، دلیل خاموش شدن ناگهانی پکیج نبود، باید به سراغ برد دستگاه بروید. البته که کارکردن با این قطعه و تعمیر آن به اندازهای تخصصی است که نمیتوان برای تعمیر آن از هرکسی انتظار داشت. البته جای نگرانی نیست! چرا که ما در دورههای تعمیر پکیج دیواری آموزشگاه منشور فن، به خوبی شما را با اصول تعمیر این دستگاه و خصوصا برد آن، آشنا خواهیم کرد.
انواع حالات خاموش شدن پکیج
برای تشخیص بهتر دلیل روشن نشدن و خاموشی پکیج، ابتدا باید بررسی کنید که خاموشی دستگاه از کدام نوع است. به طور معمول این خاموشی به یکی از موارد زیر ممکن است مربوط باشد:
خاموشی ناگهانی دستگاه
نخستین حالتی که به عنوان خاموش شدن دستگاه تعبیر میشود، خاموش شدن ناگهانی دستگاه است. در این صورت، معمولا بعد از کشف ایراد و برطرف کردن آن، به طور معمول مشکل از بین میرود. طوری که دستگاه برای روشن شدن طولانی و فعالیت دائمی مشکلی نخواهد داشت.
خاموش شدن مداوم دستگاه
در حالت دیگر شاهد این هستیم که اتفاق به صورت مداوم رخ میدهد و به بیان بهتر دستگاه مداوما فعالیت خود را متوقف میکند. درچنین مواردی ممکن است مشکلات دیگری هم رخ دهند. بهتر است برای برطرف کردن عیب دستگاه در این صورت، به سراغ افراد متخصص بروید.
خاموش شدن وعدم وجود مشکل در روشن شدن مجدد دستگاه
در سومین حالت از این مشکل، دستگاه مداوما خاموش میشود، اما در روشن شدن آن مشکلی وجود ندارد. به همین دلیل، این مشکل فقط محدود به دلایلی است که سبب خاموشی و روشنی مداوم دستگاه میشوند.
نکات مهم برای نگهداری درست از پکیج
همانطور که میدانید پکیج از جمله سیستمهایی است که به صورت مداوم کارکرده و به همین دلیل ضروری است که از آن به شکل درست و اصولی مراقبت کرد. برای مراقبت هرچه بهتر از دستگاه، باید به نکات زیر توجه داشت:
- از فیلتر مناسب استفاده کنید. بدلیل اینکه فیلترهای مغناطیسی دارای قدرت رسوب گیری بالایی هستند، گزینه مناسبی هستند.
- دستگاه را در مکانی مناسب قرار بدهید. برای این کار، انباری و آشپزخانه دو گزینه مناسب هستند. همچنین بین زمین و محل قرارگیری پکیج باید فاصله دو متری قرار گیرد.
- استفاده از کلاهک برای دودکش را فراموش نکنید. این را بدانید که پیش از فصل سرما باید مسیر دودکش از سوی شما بررسی شود.
- فشارپکیج را به صورت نرمال بررسی کنید. بهتر است این عدد بین ۱ تا ۱.۵ باشد.
- دستگاه را به طور منظم سرویس کنید. بهتر است پکیج را سالی یک یا دوبار سرویس کنید.
علت روشن نشدن پکیج بعد از قطع برق
دلایل مختلفی ممکن است سبب روشن نشدن بعد از قطع برق شوند که از مهمترین آنها میتوان بهعدم وجود آب کافی در مخزن، کاهش فشار گاز، مشکلات مربوط به قطعاتی چون جرقه زن، فاصله نامناسب بین جرقه زن و مشعل و… اشاره کرد. پکیج دستگاهی پیچیده است و برای برطرف کردن مشکلات مربوط به آن، باید با تمامی قطعات بکاررفته در آن و البته کار هریک آشنا بود. اگر به دنبال تسلط به تمامی اصول تعمیرات پکیج و عیبیابی آن هستید، همین حالا آموزشگاه فنی و حرفهای منشورفن با بهترین دوره آموزشی درخدمت شماست.
سخن پایانی
در این مطلب به طور کامل درباره عیبیابی پکیج و دلایل خاموش شدن آن و البته روشن نشدنش برای شما توضیحات کاملی را ارائه کردیم. پکیج دستگاهی پیچیده است که بدلیل برخورداری از قطعات متعدد و پیچیده، ایرادات مختلفی را ممکن است دچار شود. یک متخصص حرفهای میتواند با چک کردن عواملی مانند تامین بودن دستگاه از نظر آب، برق و… مشکل را برطرف کند. اگر به دنبال تبدیل شدن به یک متخصص کاملا کاربلد در زمینه تعمیر پکیج هستید، همین حالا منشور فن درخدمت شماست.
دیدگاهتان را بنویسید